Cum. May 17th, 2024


Bilgi teknolojileri, bankacılık ve sermaye piyasaları alanlarında tecrübesi ile birçok dijital dönüşüm projesine liderlik eden Galip Karagöz, Türkiye’nin lisanslı birinci dijital bankası Hayat Finans’ın yeni Genel Müdürü ve İdare Şurası Üyesi oldu.

Türkiye’nin lisanslı birinci dijital bankası Hayat Finans’ın yeni Genel Müdürü ve İdare Şurası Üyesi Galip Karagöz oldu. Genel müdürlük koltuğunu Galip Karagöz’e devreden M. Murat Ertem ise Hayat Finans’ın İdare Konseyi Üyesi olarak çalışmalarına devam edecek. 

Hayat Finans’tan evvel 4 yıl boyunca Osmanlı Yatırım Menkul Değerler’in İdare Konseyi Üyesi olan ve BT Danışmanlığı yapan Galip Karagöz, 2018-2019 yılları ortasında dünya çapında 20’den fazla ülkede faaliyet gösteren Santander Corporate & Investment Banking’in Londra ofisinde BT Danışmanlığı ve Tahlil Mimarı olarak vazife aldı. 2017-2018 yılları ortasına Londra merkezli teknoloji danışmanlık şirketi Ezgetech Technology’in CEO’su olan Karagöz, 2016-2017 yılları ortasında e-ticaret platformu Hepsiburada’da BT Küme Yöneticisi, 2012 ve 2016 yılları ortasında ise Merkezi Kayıt Kuruluşu’nda İdare Şurası Lider Vekili olarak üst seviye konumlarda bulundu. Galip Karagöz birebir yıllar ortasında Takasbank’ın CIO’su olarak bankanın Genel Müdür Yardımcılığı misyonunu üstlendi. 2005-2011 yılları ortasında Türkiye’nin en esaslı kamu kurumlarından Ziraat Finans Grubu’nun iştiraki olan Ziraat Teknoloji’de Uygulama Geliştirme Yöneticiliği yapan Karagöz, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nin akabinde İşletme Yönetimi’nde yüksek lisans yaptı.  

Finans dalındaki engin tecrübesini teknolojinin iş süreçlerine entegrasyonu konusundaki derin bilgi birikimi ile harmanlayan Galip Karagöz, yenilikçi başkan vizyonu ile Türkiye’nin birinci dijital bankası olma unvanına sahip olan Hayat Finans’ı dijital bankalar alanında ve global banka olma amacında doruğa taşımayı hedefliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen