Cts. Nis 27th, 2024


Deprem bölgesinde dayanak çalışmalarını birinci günden bu yana kesintisiz sürdüren Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde zelzele felaketinin akabinde yalnızca 4 ayda inşa ettiği eğitim kompleksinde, anaokulundan liseye kadar 2.000 öğrenci geleceğe inançlı adımlarla ilerliyor. 

Coşkunöz Eğitim Vakfı’nın 6 Şubat’ta yaşadığımız sarsıntı felaketinin akabinde afet bölgesindeki öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmelerine dayanak olmak için Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde inşa ettiği eğitim kompleksi, bölgede 2.000 öğrencinin gelecek umudu oldu. 2023 -2024 eğitim öğretim yılında eğitime başlanan okul kompleksinde her biri 12 derslikli ilkokul, ortaokul ve meslek lisesi binalarının yanı sıra 4 derslikli bir de anaokulu bulunuyor. 18 bin 830 metrekarelik bir alan içerisinde 5 bin 674 metrekare kapalı alana sahip 4 binadan oluşan eğitim kompleksinin inşaatı 4 ay üzere kısa bir müddette tamamlandı. 954 öğrenci kapasiteli komplekste eğitim gören toplam öğrenci sayısı, ilkokul ve ortaokul binasında süren ikili eğitimle birlikte 2000’i buldu.  

Depreme güçlü okul binalarında eğitim için yok yok 

Anadolu mimarisine uygun, avlulu, tek katlı yapılardan oluşan eğitim kompleksinde yer alan binaların dizaynları Hatay’ın klâsik mimarisinden izler taşıyor. Uzun ömür ve zelzeleye dayanıklılık için binalar çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Okul binalarında dersliklerin yanı sıra öğrencilerin eğitimlerini destekleyecek fen ve görsel sanatlar atölyeleri, fizik, kimya, biyoloji ve besin teknolojileri laboratuvarları, müzik derslikleri, çok hedefli kullanılabilen vücut eğitimi salonları ve aktiflik odası yer alıyor. İlkokul ve anaokulunda yemekhaneleri de bulunan eğitim kompleksi içerisinde bir e-sınav merkezi de hizmet veriyor. 

Coşkunöz Eğitim Vakfı İdare Heyeti Lideri Oya Coşkunöz Aktaş, “Deprem felaketinin akabinde afet bölgesine ve depremzede vatandaşlarımıza verdiğimiz takviyesi uzun vadeye yayarken bölgedeki çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı olmak bizim için olmazsa olmazdı. Hatay Kırıkhan’da açtığımız çağdaş ve inançlı binalardan oluşan 4 okulumuzda yaklaşık 2000 çocuğumuzun yine okulla ve eğitimle buluşması, okul bahçesinde ve koridorlarda onların coşkulu seslerinin ve keyifli gülüşlerinin yankılanması bizim için çok büyük memnunluk. Bu eğitim kompleksinin hayata geçmesinde bize verdikleri takviyeler için Ulusal Eğitim Bakanlığı, Hatay Valiliği ile vilayet ve ilçe Ulusal Eğitim teşkilatlarımıza yürekten teşekkür ederiz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen