Paz. Nis 28th, 2024


UC Irvine formasıyla NCAA mesleğine adım atan Derin Saran, performansıyla şimdiden NBA gruplarının radarına girmiş durumda. 

 Amerikan kolej basketbolunda ismini duyurduktan sonra NCAA mesleğine adım atan Derin Saran, NCAA’deki birinci yılında UC Irvine formasıyla döneme süratli başladı. Oyun kurucu durumunda oynayan 19 yaşındaki temsilcimiz, üst sınıf oyuncularla dolu bir kadroda oynamasına karşın şimdiden sivrilmeyi başardı.

İlk 10 maçta oyuna kenardan dahil olup parkeye dayanılmaz bir güç katan Derin, 11.7 sayı ortalaması ve %57’lik şut yüzdesiyle grubunun en skorer ikinci ismi pozisyonunda. Derin, performansıyla Big West Konferansı’nda en çok sayı atan en genç oyuncu olarak da dikkati çekiyor.

Golden State Warriors’ın eski asistan koçu Russell Turner’ın idaresindeki UC Irvine, En son 2019’da NCAA’in Playoff evresi olan March Madness’a katılan UC Irvine, bu dönem turnuva hasretini sonlandırma peşinde.

Kolej devrinin son yılında, “Batı Kuzey Carolina Yılın Oyuncusu” seçilen ve yeniden birebir yıl “Kuzey Carolina Gatorade Yılın Oyuncusu Adayı” gösterilen Derin Saran, 19.8 sayı, 8.1 ribaunt ve 7.2 asist ortalamasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Basketbol severler, Derin Saran’ı UC Irvine formasıyla CSU Bakersfield karşısında 30 Aralık’ta canlı yayınla S Sport Plus’ta izleyebilecekler. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen