Per. May 2nd, 2024

Ünlü aktör Robert De Niro, Gotham Ödülleri için yaptığı konuşmanın Donald Trump ve eğlence endüstrisi hakkındaki eleştirilerini içeren kısımlarının gösterinin başlamasından birkaç dakika önce bir Apple çalışanı tarafından sansürlendiğini iddia ederek Apple ve Gotham Film ve Medya Enstitüsü’nü sert bir şekilde eleştirdi.

Ünlü aktör, Pazartesi gecesi Gotham Tarihi Simge ve Yaratıcı Övgüsü ödülünün, yayımcılığı Apple tarafından yapılan ve 1920’lerde kabile topraklarında petrol bulunmasının ardından Oklahoma’daki Osage halkını hedef alan bir dizi cinayete odaklanan bir film olan Martin Scorsese’nin Killers Of The Flower Moon filmine sunulması sırada düzenlenen törende sahneye çıktı.

De Niro, konuşmasının bazı bölümlerinin tamamen kaldırıldığını fark etmeden önce, başlangıçta prompter’da bir hata olduğunu söyledi. Bu yüzden De Niro, orijinal konuşmasını okumak için telefonunu çıkardı. Aktör, “Sadece bir şey söylemek istiyorum. Konuşmamın başlangıcı düzenlendi, kesildi ve benim bundan haberim yoktu. Ve ben onu okumak istiyorum” dedi ve konuşmasının eksik bölümlerini okumaya başladı. Bu kısımlarda, tarihin ve anlatımlarının nasıl bozulduğundan, gerçeklerin nasıl çarpıtıldığından ve eğlence endüstrisinin de bu “iyileşmeyen hastalıktan” etkilendiğinden bahsediyordu. Ayrıca yalancılığın da bu yozlaşmanın bir parçası olduğunu belirterek, eski Başkan Donald Trump’ın “dört yıl içerisinde 30.000’den fazla kez” vatandaşlara yalan söylediğini ve bu “yalancılık ve saygısızlık doğasına” devam ederek “zayıflara saldırdığını” örneğin “’Pocahontas’ı bir hakaret olarak kullandığını” vurguluyordu.

Konuşmanın sonunda De Niro, düzenlenen konuşmayı prompter’da görmeden önce Apple’a ve Gotham Film ve Medya Enstitüsü’ne teşekkür etmeyi planladığını söylerken “Ama yaptıklarından dolayı onlara teşekkür etmek istemiyorum” dedi ve ekledi: “Hatta nasıl buna cesaret ederler?

Variety’nin kaynaklarına göre konuşmanın düzenlenmiş bir versiyonu, Gotham Ödülleri’nin başlamasından sadece birkaç dakika önce kendisini Apple çalışanı olarak tanımlayan bir kadın tarafından, “film yapım ekibinden gelen, aktörün sözlerinin filme odaklanmasını isteyen geri bildirime” yanıt olarak prompter’a yüklendi. Ayrıca Variety, prompter şirketine o akşam iki Apple çalışanı tarafından revize edilmiş bir konuşma metninin e-postayla gönderildiğini ve De Niro’nun değişikliklerden haberdar olmadığını bildirdi.

Variety, De Niro’nun sansürle ilgili suçlamalarının “filme yakın bir kaynak” tarafından reddedildiğini, bunun yerine olayın bir iletişim sorunu olduğunu iddia ettiğini söylüyor. Olayın içindeki bir kaynak, konuşmanın birden fazla versiyonunun oluşturulduğunu ve hem Apple’ın hem de film yapımcılarının De Niro’nun son taslağı onaylamadığından habersiz olduğunu iddia etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen