Paz. Nis 28th, 2024

Windows kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu, eski sürümlerden Windows 10 veya Windows 11’e geçiş yaptı. StatCounter’ın açıkladığına göre, Windows kullanıcılarının yaklaşık %95’i işletim sisteminin en son iki sürümünden birini kullanıyor. Ancak hala bilgisayarlarında Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 yüklü olan bazı kullanıcılar var. İşte bu kullanıcılar, ne yazık ki 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Steam desteğini kaybedecek.

Steam geliştiricisi Valve, destek sayfasında “bu işletim sistemlerindeki mevcut Steam istemcilerinin artık güvenlik güncellemeleri de dahil olmak üzere hiçbir güncelleme almayacağını” açıklıyor. Ayrıca eğer Steam uygulamasını Windows 7, 8 veya 8.1’de kullanmaya devam ederseniz, Steam teknik destek sunamayacağını belirtiyor.

Valve, yine destek sayfasında “Steam’in ve Steam üzerinden satın alınan tüm oyunların veya diğer ürünlerin çalışmaya devam etmesini sağlamak için kullanıcılar Windows’un daha yeni bir sürümüne güncelleme yapmalıdır” deniyor. Bununla birlikte Steam, istemcisinin ve oyunların bu eski işletim sistemlerinde 1 Ocak 2024’ten sonra güncelleme olmadan bir süre daha çalışmaya devam etmesini beklediğini, ancak buna garanti veremediğini söylüyor.

Valve, Steam’deki temel özelliklerin Google’ın Chrome tarayıcısının eski Windows sürümlerinde çalışmayan gömülü bir versiyonuna sahip olması nedeniyle bu değişikliğin gerekli olduğunu söylüyor. Microsoft’un güvenlik güncellemelerini yayınlamayı durdurduğunu ve hem Windows 7 hem de Windows 8 için teknik desteği sonlandırdığını da belirtmek gerekiyor.

Steam olsun ya da olmasın, bilgisayarınızda eski bir işletim sistemi kullanmaya devam etmemeniz gerekiyor. Zira Microsoft güncelleme yapmayacağı için kötü amaçlı yazılımlara ve açıklara karşı tamamen savunmasız durumda kalmış olacaksınız.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen