Cts. Nis 27th, 2024


İşe alım süreçleri, günümüz iş dünyasının en kritik etaplarından biri olarak karşımıza çıkıyor. İşe alım süreçlerinin paydaşları ortasında startup kurucuları, insan kaynakları yöneticileri ve insan kaynakları takımları yer alıyor. Yapılan araştırmalar, bu süreçte yer alan profesyonellerin %90’ının operasyonel ve manuel işlerle meşgul olduğunu ortaya koyuyor. LinkedIn Surveys ve SHRM bilgilerinin sonuçları epey çarpıcı. Datalara nazaran, yanlış bir işe alımın şirketlere ziyanı, görünen ve uzun yıllara yayılan fark edilmeyen maliyetlerle 100.000 USD civarı bir sayıya dayanıyor. Bu bilgilerden yola çıkarak doğan, yapay zeka tabanlı SaaS eseri hiringcycle.ai, işe alım dünyasıyla buluşuyor. hiringcycle.ai, işe alımda geçen süreyi optimize etmeyi ve yanlış işe alımın neden olduğu maliyetlerden kaçınmayı hedefliyor.

 İşe Alımda Adaylar 21. YY Yetkinliklerine Nazaran Değerlendirilmeli

hiringcycle.ai, işe alım sürecini aktif ve verimli hale getiren, yapay zeka tabanlı bir İK teknolojisi. hiringcycle.ai, tıpkı anda yüzlerce adayla görüşme yapabilirken, tüm adayları “Öğrenme Çevikliği” metodolojisini baz alarak 21. yüzyıl yetkinliklerine göre ve önyargısız bir biçimde yapay zeka ile kıymetlendiriyor. hiringcycle.ai Genel Müdürü Ahu Bade Özkan, “21. yüzyıl yetkinliklerine nazaran yapılan değerlendirmelerle işe alım yapmak kritik. Zira günümüzde bir konumda başarılı olmak için gerekli olan en kilit öge yetkinlik.” diye belirtti.

hiringcycle.ai, 21. yüzyıl yetkinliklerine nazaran yaptığı değerlendirmeleri hayli sade ve anlaşılır grafiklerle kullanıcısına sunuyor. Bu sayede işe alım süreçlerinde uzun listeden kısa listeye geçiş evresini, çarpıcı raporlarıyla dakikalara indirgiyor.

En Büyük Yanılgı: İşe Alım Stratejimiz Yok!

hiringcycle.ai Genel Müdürü Özkan, “İnsan kaynakları departman yöneticileri, yapay zeka ile çevik öğrenme metodolojisine dayalı kıymetlendirme yapan hiringcycle.ai sayesinde kurumlarında İK departmanlarının karlılığını artırırken, insan kaynakları grupları de stratejik hususlara odaklanabilecek.” dedi. Şirket kurucuları ise gerçekleşen yanlışsız işe alımla, kusurlu bir seçme yerleştirme sürecinin yol açabileceği büyük maliyetleri önleyebilecek diye ekleyen Ahu Bade Özkan, “hiringcycle.ai, işe alım maliyetlerinde %45’lik ve insan kaynakları operasyon yükünde %60’lık bir azalma sağlarken işe alımların verimliliğini de kıymetli ölçüde artırıyor.” dedi.

hiringcycle.ai, 20 yıllık insan kaynakları uzmanlığı bilgisi ile 15 seneyi aşkın teknoloji ve tasarım bilgisinin harmanlanmasıyla meydana geldi. hiringcycle.ai, insan kaynakları kesiminde pazar önderi isimlerden NBS Human Resources ve yazılım bölümünün güçlü oyuncularından BREW’ün güçlerini birleştirmesiyle kuruldu. hiringcycle.ai kurucuları ortasında, Ahu Bade Özkan, Gökçen Öğütçü, Begüm Atılgan, Arzum Hasol, Osman Orhan ve Fazilet Gezer yer alıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen