Paz. Nis 28th, 2024


42 yıldır inşaat, turizm ve güç dallarında yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin en kıymetli yatırım kümelerinden bir haline gelen Ağaoğlu Şirketler Kümesi ile alışveriş merkezi idaresi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuksal hizmetlerin tümünü birebir çatı altında sunan ECE Türkiye ortasında stratejik bir iş birliğine imza atıldı. 

 Ağaoğlu yatırımıyla İstanbul’un yükselen bedeli Çekmeköy’de 2024 yılının dördüncü çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu, kiralama ve uzun periyotlu idaresini ECE Türkiye üstlendi.

Türkiye’nin önde gelen yatırım kümelerinden biri olan Ağaoğlu Şirketler Kümesi ile alışveriş merkezlerinin idaresi alanında Avrupa bölüm önderi Alman ECE Marketplaces’in iştiraki ECE Türkiye ortasında değerli bir iş birliğine imza atıldı. ECE Türkiye, bu iş birliğiyle Ağaoğlu ÇekmeköyPark karma projesi bünyesinde yer alan alışveriş merkezinin idaresini üstlendi. Projenin uzun periyotlu idaresinin yanı sıra konsept optimizasyonu ve kiralama operasyonlarını da yürütecek olan ECE Türkiye,  güncel ve rekabetçi global eğilimlerin ışığında milletlerarası uzmanlığını bu kere İstanbul’un yükselen kıymeti Çekmeköy’de ortaya koyacak. Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin 2024’ün dördüncü çeyreğinde kapılarını açması planlanıyor.

7 milyar TL yatırım pahası ile hayata geçirilen karma kullanımlı projenin AVM bacağında 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 100’den fazla mağaza yer alacak. Alışveriş merkezi dışında 13 blokta yer alan 738 rezidanstan oluşan proje, çağdaş hayatın tüm ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlandı. Ağaoğlu ÇekmeköyPark, özgün mimarisi, yeşil alanları, geniş yürüyüş aksları, içerisinde barındıracağı varlıklı gastronomi ve perakende konseptleri, tematik alanları ve cadde mağazaları ile Çekmeköy’de eşsiz bir hayat tecrübesi sunmayı hedefliyor. 15 dakikalık çekim alanında sayıları her geçen gün artan orta ve üst gelir kümesine mensup 600 bini aşkın nüfusun yaşadığı karma kullanımlı proje, otoyol ve metro irtibatları ile kolay kolay ulaşılabilir bir lokasyonda yer alıyor. Alışveriş merkezinin 555 araçlık bir otoparkı da bulunuyor. 

ECE Türkiye’nin profesyonelliğine ve performansına güveniyoruz

Proje hakkında konuşan, Ağaoğlu Şirketler Kümesi CEO’su Burak Kutluğ, “Ağaoğlu ÇekmeköyPark karma kullanımlı projemizin konut kısmında ömür hali hazırda başladı. İnşaatı devam eden AVM’mizin de açılmasıyla projemiz, konut sayısının yüksek olduğu bir yerleşim alanı olan Çekmeköy’de barındırdığı işlevler ve konseptiyle rakipleri ortasından sıyrılacaktır. AVM’mizin kiralamasını ve uzun devirli idaresini, yenilikçi yaklaşımlarına, profesyonelliklerine, performanslarına ve sektörel deneyimlerine güvendiğimiz ECE Türkiye’ye emanet ediyoruz. İş birliğimizin her iki küme için de iyi olmasını diliyor, önümüzdeki devirde yeni projelere birlikte imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

“Bu proje, Ağaoğlu Şirketler Kümesi ile geniş kapsamlı stratejik iş birliğimizin birinci adımı”

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel, “Son yıllarda İstanbul’un yükselen bedellerinden biri olarak öne çıkan Çekmeköy’de faaliyete geçecek Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin kente yeni bir soluk getireceğine, tecrübesi ön plana çıkararak Anadolu yakasında ömür usullerini şekillendirecek değerli bir rol oynayacağına inanıyoruz. ECE Türkiye ile Ağaoğlu Şirketler Kümesi ortasındaki daha geniş kapsamlı stratejik iş birliğinin birinci adımı olarak nitelendirdiğimiz bu operasyonumuzla birlikte 12 alışveriş merkezinde yaklaşık 600 bin metrekare kiralanabilir alanı yönetiyor hale geleceğiz. Bütüncül bakış açımız ve deneyimimizle bu kıymetli projeye katma kıymet yaratacağımıza inancımız tam” dedi.

Ağaoğlu Şirketler Kümesi Hakkında

 1981 yılında faaliyetlerine Akdeniz İnşaat ile başlayan Ağaoğlu Şirketler Kümesi, bugün Türkiye’nin en değerli geliştirme ve yatırım kümelerinden biri haline gelmiştir.

Ağaoğlu, gayrimenkul kesiminde bugüne kadar 40 bine yakın markalı konut, ofis ve perakende üniteleri geliştirdi. Küme, gelişimini büyük bir en son eser gamı ile çeşitlendirerek 7 milyon m2’yi aşan projelere imzasını attı.

Grup, gayrimenkul dalının yanı sıra güç ve turizm kesimlerinde de faaliyet gösteriyor. 2007 yılından bu yana aldığı lisanslarla yenilebilir güç dalında de yatırımlarına devam ediyor. Güç kümesi bünyesinde geliştirilen projelerinin toplam heyeti gücü 637 MW’a ulaştı. 

Turizm kümesi bünyesinde ise biri Türkiye’nin en kıymetli kayak merkezlerinden Uludağ’da oburu de İstanbul’da olmak üzere iki otel bulunuyor.

ECE Türkiye Hakkında 

2000 yılında İstanbul’da kurulan ECE Türkiye, yönetmekte olduğu yaklaşık 200 alışveriş merkezi ile AVM idaresi alanında Avrupa’nın önder hizmet sağlayıcı firmalarından biri olan Alman ECE Marketplaces’e bağlı bir şirkettir. Bir yatırım ve tam kapsamlı hizmet firması olan ECE Türkiye; alışveriş merkezlerinin geliştirilmesi ile ilgili mimari ve konsept planlama, proje idaresi, kiralama, AVM ve mülk idaresi, bütçeleme ile finansal ve türel hizmetlerin tümünü tek elden sunmaktadır. Firma, bununla birlikte alışveriş merkezlerini bir platform olarak görmekte ve ortak çalışma alanları, sıhhat ve kültür merkezleri, yeme-içme ve cümbüş alanları yahut marka showroom’ları üzere alışveriş harici branş ve işlevleri da entegre ederek bu kompleks yapıların çekim gücünü artırmaktadır. Türkiye’nin en itibarlı alışveriş merkezlerinden olan İstanbul’daki MIPIM Mükafatı sahibi Marmara Park, Aqua Florya, Palladium Ataşehir ve Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, Eskişehir’deki Espark, Afyonkarahisar’daki Park Afyon, Bursa’daki Sur Yapı Marka ile Antalya’daki TerraCity ve Antalya Migros Alışveriş Merkezi, ECE Türkiye tarafından muvaffakiyetle yönetilmektedir. ECE Türkiye’nin konsept planlaması, kiralaması ve açılışları sonrası uzun periyotlu idaresinden sorumlu olduğu İstanbul’daki V Mall İstanbul ve V Metroway projeleri ise inşaat evresindedir. Türkiye’de 23, Avrupa’da 55 yılı aşkın deneyimi ile ECE, projeye özel sunduğu hizmetleri, yenilikçi konseptleri, güçlü mağaza ve marka karması, profesyonel yaklaşım ve uzmanlığı, müşteri odaklı stratejisi ve yüksek performans bilinirliği ile perakende dalının geleceğine yatırım yapmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen