Sal. Nis 30th, 2024

Çukurca’da da askeri birliğe taciz ateşi açıldı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, Bayraklı Yaylası mevkisine konuşlu askeri üs birliğine, terör örgütü PKK üyeleri tarafından taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle teröristler bölgeden uzaklaştı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyeleri, akşam saatlerinde, Çukurca ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Bayraklı Yaylası mevkisine konuşlu askeri üs birliğine, uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle teröristler kaçarak uzaklaştı. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Mayınlı saldırı: 4 asker yaralı

Osmaniye-Hasanbeyli ilçesi karayolunda, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede, yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu, devriye görevi yapan askeri aracın hasar gördüğü belirtildi. Patlama sonucu ilk bilgilere 4 asker yaralandı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’tan alınan bilgiye göre, Osmaniye karayolunda, Hasanbeyli ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre mesafede, devriye görevi yapan 780108 plakalı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcı infilak ettirildi.

İlk belirlemelere göre patlamada araçta bulunan askerlerden 4’ü yaralandı.

Teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandı.

YARALI ASKERLERİN KİMLİKLERİ

Osmaniye’de teröristlerin yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı mayını uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu yaralanan 4 asker, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yaralılardan Hasanbeyli İlçesi Jandarma Bölge Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Ömer Beyik’in başından yaralandığı ve sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi. Tedavisi süren erler Özkan Şen, Özkan Erbil ve İlyas Kapıaçmazoğlu’nun sağlık durumlarının ise ağır olmadığı belirtildi.

VALİ CERRAH YARALILARI ZİYARET ETTİ

Yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı mayının, devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu yaralanan askerleri ziyaret eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, doktorlarından sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Vali Cerrah, eylemin ucuz atlatıldığını belirterek, “Bu eylemi yapanlar uzun yıllardır Amanoslar’da gezen teröristler. Ve bunların mutlaka hakkından geleceğiz” dedi. Vali Cerrah şöyle devam etti:

“Çok şükür askerlerimizde herhangi bir şey yok. Tim komutanı başçavuşumuz sevk edildi. O da ayağındaki dolaşım bozukluğundan kaynaklı. Diğer yaralı askerlerimizden birinin kollarında kırıklar var, bir diğerinde kesiler mevcut ve diğerinde ise çok şükür bir şey yok. Küçük parçacıkların etkilediği bir rahatsızlık var. Ucuz atlatılan bir eylem. Tabi bu eylemi yapanlar uzun yıllardır Amanoslar’da gezen teröristler. Ve bunların mutlaka hakkından geleceğiz. Buna da muktediriz devlet olarak. Hem polisimiz hem askerimiz onların Amanoslar’da gezmesine müsaade etmeyecektir. Bu eylemlerini en kısa sürede bitireceğiz ve adalete teslim edeceğiz. Şehitlerimizin kanını kesinlikle yerde bırakmayacağız. En kısa sürede bunlara inşallah gereği yapılacaktır.”

Olay bugün saat 11.30 sularında Osmaniye karayolunda, Hasanbeyli ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta, devriye görevi yapan 780108 plakalı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu meydana geldi. Ağır yaralanan Hasanbeyli İlçesi Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Ömer Beyik, Adana’ya Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.

Teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede geniş çaplı başlatılan operasyonlar sürüyor.

AA/DHA (Anadolu Ajansı)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen