Sal. Nis 30th, 2024

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İsviçre’nin Young Boys takımı karşısında aldıkları 2-2’lik beraberliğin kendileri için son derece avantajlı bir skor olduğunu bildirdi.

Kocaman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, golü erken bulmalarına rağmen ilk 15 dakikalık bölümün, daha organize ve istekli bir şekilde üzerlerine gelen rakiplerinin etkinliğinde geçtiğini anlatarak, maçı şöyle değerlendirdi:

”Ondan sonra esas yapmamız gereken, topu hızlı ve ayağa paslarla çevirmeye başlamaktı ve sonra kontrolü biraz ele aldık. Öne geçme şansı yakaladık. Ancak bu sırada her şey tersine döndü. Son iki maçımızda 180 dakikanın yaklaşık 135 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Yaklaşık bir aydır hem ağır antrenmanlar, hem de aynı oyuncu grubunun üzerine yüklenilmesi, ikinci yarıda skoru koruma kaygısıyla üzerimizdeki yükü artırdı. Futbol adına şansımız da biraz yerindeydi. Rakibimizin kaçırdığı gol pozisyonları oyuna tutunmamızı sağladı. Belki biraz daha topu tutma şansına sahip olabilirdik ama kontrol etme şansımız yoktu. Rakibimiz sahanın bütününde organize olarak üzerimize geldi. 2-2’lik skor böyle bir günde bizim için son derece avantajlı sayılır.”

-”SAÇMA SAPAN BİR KIRMIZI KARTTI”-

Kocaman, Kazım’ın gördüğü kırmızı kartla ilgili ise ”Hiçbir yorum yapmaya bile gerek yok. Hiçbir şey anlatmaya gerek yok. Sportif anlamda saçma sapan bir kırmızı karttı. Buna ne yapılabilir ki anlatmanın da bir mantığı yok. Anlamsız gereksiz bir kırmızı karttı” değerlendirmesini yaptı.

-”ENDİŞE DUYACAK BİR ŞEY YOK”-

Kocaman bir soru üzerine takımıyla ilgili endişe duyacak bir durum bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

”Deplasmanda son dakikalarda gelen bir penaltı golüyle berabere kaldık. O nedenle endişe duyacak bir şey yok. Tam tersi İstanbul’daki maç çok daha farklı olacak. Tahmin ettiğim ve gördüğüm, Fenerbahçe ilerleyen zamanlarda çok daha iyisini yapacak kudrete sahip bir takım. Sahada 11 kişi kalmasını biraz daha becermemiz lazım. Maçı birkaç defa daha seyrettikten sonra oyuncularıma yorum yaparım.”

Young Boys ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 2-2 sona eren Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının ardından İsviçre ekibinin futbolcuları galibiyeti kaçırdıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Çok fazla pozisyona girdiklerini, ancak sadece 2 gol atabildiklerini belirten Scott Sutter, Christoph Spycher ve Moreno Costanzo, “Çok iyi başladık maça ve ilk tehlikeli pozisyonları biz bulduk. Fakat ilk golü rakibimiz attı. İki kez yenik duruma düştük. Yine de yılmadan gol aradık. Çok şanssızdık, direkten dönen toplarımız var. Fenerbahçe kalecisi ise oldukça iyiydi. Şimdi ikinci maçı düşünmek lazım. Fenerbahçe kaliteli bir ekip ve deplasmanda işimiz zor” şeklinde konuştular.

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ise şimdiye kadar bu kadar çok sayıda pozisyon verdikleri bir maç hatırlamadığını söylerken, erken dakikalarda 10 kişi kalmanın zorluğunu da yaşadıklarını belirtti. Volkan, Kazım’ın pişman olduğunu ve kendilerinden özür dilediğini de ifade ederken, “Gerçekten zor bir maç oldu. Yüksek tempoda oynayan bir rakibimiz vardı. Çok sayıda pozisyon verdik. Belki alışık olmadığmız bir zeminden dolayı belki de erken dakikalarda 10 kişi kalmanın getirdiği yorgunluk buna sebep oldu ama yine de aldığımız skor yeterli diye düşünüyorum. Çok gol tehlikesi yaşandı kalemizde ama arkadaşlarımın üstün gayretini de göz ardı etmemek lazım. Son dakialara kadar önde götürdüğümüz bir maçtı. Kadıköy’deki rövanşta turu geçeceğimize inanıyorum” dedi.

Andre Santos ise şu ana kadar toplam 2-3 kez sentetik sahada oynadığını hatırlatarak, “Sakatlanmamak da önemliydi. Bu maçta aldığımız skor bence tur için yeterli. Kendi sahamızda Young Boys’u yenecek güçteyiz. daha tam olarak hazır değiliz . Her geçen sürede, oynadığımız her maçta takım birbirini daha iyi tanıyor. Eksiklerin de takıma katılmasıyla gerçek gücümüze ulaşırız” diye konşutu.

Uğur DEMİRKIRDI- Hakan TARHAN- BERN- DHA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen