Cts. Eki 26th, 2024

Saç dökülmesi, bayan erkek demeden çabucak herkeste kaçınılmaz bir hal almaya başladı. Sorun, erkeklerde daha yaygın olarak görülse de, kimi vakit ilerleyen yaş ile birlikte bayanlarda da sıklıkla görülüyor. Lakin ömür üslubu, uygulanan diyetler, ilaçlar, gerilim üzere birçok etken saç dökülmesine neden olurken, tüketilen birtakım besinler şiddetli saç kayıplarına sebep oluyor.

Global Hair Medikal Yöneticisi Berkant Dural, sağlıklı saçlara sahip olmak için beslenme ve bakım tekliflerine dair açıklamada bulundu.

‘’Yağlı Besinler Saçın İncelmesine Sebep Oluyor’’

Günümüzde giderek artan ve erken yaşlarda da sıklıkla görülen saç dökülmesi kıymetli bir hastalık haline geldi. Bilhassa sistemsiz ve sıhhatsiz beslenme usulünün saç sıhhatini olumsuz etkilediğini belirten Global Hair Medikal Yöneticisi Berkant Dural,’’Yağlı besinlerin yer aldığı diyetler sıhhat problemlerine sebep olmakla bir arada saç kökünü de etkiliyor. İşlenmiş ve kızartılmış besinlerin tüketilmesi saç sıhhatine ziyan verirken, incelme ve dökülme üzere sebepleri de beraberinde getiriyor’’ dedi.

‘’Yağlı Besinler Saç Büyüme Evresini Bozuyor’’

Saç follikülleri saçlı deride kendi içlerinde başka bir büyüme evresi izler. Bu süreç anagen, katagen ve telogen olmak üzere 3 periyoda ayrılır. Saç kılının uzamasının ise beslenme, protein ve vitaminlere bağlı olarak hızlandığını belirten Berkant Dural, ‘’Obezite ve gerilim hasebiyle saç yapısının bozulması ve dökülmesi, saç kökünün büyüme evresine de tesir eder. Bu sebeple yağlı, paketli besinlerin tüketilmesi saç kökünün bozulmasına ve saçın incelmesine neden olur. Lakin somon, fındık ve avokado üzere besin kıymeti yüksek yağ içeren besinlerin ise saç sıhhati üzerinde olumlu tesirleri bulunuyor’’ dedi.

‘’Yaş İlerledikçe Dökülme Artıyor’’

Yapılan araştırmalar, sıhhatsiz beslenmenin neden olduğu saç dökülmesinin, yaş ilerledikçe daha da arttığını gösteriyor. Bu kapsamda beslenme sisteminin saç sıhhatinde büyük tesire sahip olduğunu belirten Berkant Dural, ‘’ Protein, zerzevat, baklagilleri içeren bir diyet saç sıhhatini müdafaanın anahtarlarından birini oluşturuyor. Ayrıyeten diyetin yanı sıra gerilim düzeyinin de olağan seviyelerde olması saça tesir eden bir başka faktörü oluşturuyor’’dedi.

‘’Saç Bakımı İhmal Edilmemeli’’

Canlı ve gür saçlara sahip olmak için tertipli saç bakımının yapılması gerektiğinin altını çizen Dural, ‘’Günde ortalama 4 dakika saç derisine masaj yapmak kıl folikülünün etrafındaki kan akışını uyarır. Güçsüz ve ince saçlara uygulanan saç mezoterapisi üzere teknikler de kısa müddette saç sıhhatinin onarılmasına imkan sağlıyor’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen