Çar. Eyl 18th, 2024

Nilüfer Belediyesi’nin, koronavirüs pandemisinde hayatını kaybeden sıhhat çalışanlarının anısını yaşatacak park için düzenlediği müsabaka sonuçlandı. 83 projenin katıldığı müsabakada Şimal Avcı’nın projesi birinci seçildi.

Pandemi sürecinde misyonu nedeniyle hayatını kaybeden sıhhat çalışanlarının anısını geleceğe taşımak, onların gayretini kamusal alanda görünür kılmak gayesiyle bir anıt park yapacağını açıklayan Nilüfer Belediyesi’nin, bu gayeyle organize ettiği “Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması” sonuçlandı.

29 Ekim Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik park alanında uygulanacak proje için ulusal çapta düzenlenen müsabakaya, Türkiye’nin farklı vilayetlerinden 83 iştirak oldu.

Sanatçı İnci Eviner başkanlığında; mimar Hakan Demirel, sanat tarihçi Ali Kayaalp, küratör Bige Örer, mimar ve sanatçı Sinan Logie, sanatçı Dilek Winchester’den oluşan heyet üyeleri, müsabakaya katılan 83 projeyi titizlikle inceledi. Yapılan kıymetlendirme sonucunda yarışa Bursa’dan katılan Şimal Avcı’nın projesi birinci seçildi.

Bu yapıtın; kentle kurmayı hedeflediği bağ, kavrayıcı hali, parkın içinde bir hafıza avlusu yaratması, izleyiciyi keşfetmeye davet etmesi sebebiyle mükafata layık görüldüğü değerlendirmesinde bulunan heyet, Regaip Adem’ın projesini ikinci, Ezgi Oğur ve Furkan Şanlı’nın ortak projesini üçüncü olarak belirledi. Müsabakada ayrıyeten İbrahim Özvariş ve Parıltı Dilan Özdemir; Soner Kıyasoğlu ve Samet Arslan ile Yadigar Esin Esen’in projeleri de mansiyon ile ödüllendirildi. Müsabakaya katılan yapıtların, 29 Ocak’ta gerçekleştirilecek kolokyumun akabinde düzenlenecek stantta izlenime sunulacağı belirtildi.

Süreci titizlikle takip eden ve heyet üyeleriyle birlikte projeleri inceleyen Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci Sıhhat Bakanı olan Dr. Refik Saydam’ın ismini taşıyacak olan “Dr. Refik Saydam Sağlıkçılar Parkı”nı en kısa vakitte tamamlayarak hizmete açmak istediklerini söyledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen