Çar. May 8th, 2024

POCO, düzenlediği etkinlikte yeni akıllı telefonlarını tanıttı. Tanıtımda, geçtiğimiz 5 yıl boyunca kullanıcılarının isteklerini anlamak ve geliştirmek için teknolojik olarak neler yapabileceklerini araştırdıklarını söyleyen POCO yetkilileri, edindikleri bilgi birikimini POCO’nun yeni amiral gemisi modellerine aktarmışlar.

Gücünü Snapdragon 8+ Gen 1 işlemciden alan şirketin yeni amiral gemisi POCO F5 Pro, WQHD+ 120Hz AMOLED Nokta Ekrana sahip ilk POCO ürünü olarak öne çıkıyor. Diğer taraftan POCO F5 de Snapdragon 7+ Gen 2 işlemciye sahip ilk akıllı telefonlar arasında başı çekmesiyle öne çıkıyor.

POCO, bu 2 telefonu ileriye dönük en iyi teknolojilere sahip olmak isteyen teknoloji meraklıları için tasarladığını açıklıyor. Bu 2 cihaz, oyun oynamayı, fotoğraf çekmeyi, video içeriği oluşturmayı veya birden fazla uygulama kullanmayı isteyenlerin beklentilerini karşılayacak yönde özellikler içeriyor.

POCO F5 Pro Özellikleri Neler?

Oyun oynamak veya film izlemek için en iyi cihazlardan biri olan POCO F5 Pro, üst seviye görsel deneyim için WQHD+ 120Hz AMOLED ekran kullanıyor. 1400 nit (en yüksek parlaklık) parlaklık ve 68 milyar gerçekçi renk sunabildiği iddiası taşıyan POCO F5 Pro, böylece ekranını en fazla merak ettiğimiz telefonlardan biri. Bu değerleri karşılayıp karşılamadığını POCO F5 Pro incelemesinde vereceğiz.

Snapdragon 8+ Gen 1 ile donatılan POCO F5 Pro, Buhar Odası içeren LiquidCool 2.0 Teknolojisi ve akıllı çerçeve stabilizasyon teknolojisi FEAS 2.2’ye sahip. Bu teknoloji, ısıyı verimli bir şekilde dağıtarak performansı iyileştiriyor. Bu da pilin ve cihazın ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor.

POCO F5 Pro da kameralar da geliştirilmiş. Böylece daha net fotoğraf ve videolar çekebilen kararlı ve hızlı bir kameraya sahip. 64 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP makro kameraya sahip olan telefonun ön kamerası da 16 MP seviyesinde. Ayrıca, 8K video çekiminin yanı sıra OIS ve EIS desteğine sahip olması da telefonun en önemli artılarından.

Son olarak, POCO F5 Pro’nun 5160 mAh kapasitesinde bataryaya sahip olduğunu söyleyelim. Buna ilave olarak telefonda birden fazla hızlı şarj yöntemi mevcut durumda. POCO, telefonunuzu şarj etmeniz gerektiğinde, 30W kablosuz şarj desteği ile 30 dakikada, 67 W turbo şarj teknolojisi ile 15 dakikada şarj düzeyini yüzde 50’ye çıkartabileceğinizi iddia ediyor. Bunu da yine test edip öğreneceğiz.

POCO F5 Pro Siyah ve Beyaz olmak üzere 2 farklı renk ve 3 farklı varyant seçeneğiyle yakında satışa sunulacak. Bunlar sırasıyla 8GB+256GB, 12GB+256GB ve 12GB +512GB. POCO F5 Pro fiyatı henüz belli değil.

POCO F5 Özellikleri Neler?

POCO F5, özellikle güçlü işlemcisiyle dikkat çekiyor. Zira bu telefon dünya genelinde ilk Snapdragon 7+ Gen 2 platformunu kullanan telefonlar arasında başı çekiyor. Böylece güçlü bir mobil oyun deneyimi isteyen ve performans konusunda endişe etmek istemeyenlere hitap eden bir akıllı telefon oluyor.

Tanıtımda POCO F5’in sahip olduğu yeni 5G çipsetin Antutu test uygulamasında bir önceki nesle göre yüzde 31 daha yüksek puan elde ettiği söylenirken, bunun önemli bir kazanım olduğu açık. Telefonun içerdiği LiquidCool Technology 2.0 sayesinde ek performans gerektiği anlarda Buhar Odası devreye giriyor ve böylece çipset ısındıkça oluşan ısı emilerek ısı dağılımı gerçekleştirilebiliyor.

POCO F5’in ekranı 6.67 inç boyutunda Flow AMOLED panelden oluşuyor. 120Hz tazeleme hızına sahip olan telefonun yüzde 93.4 ekran-gövde sahip olması da geniş bir görüntü deneyimi sağlayacak ölçüde. Ekran için 1920 Hz PWM karartma ve SGS Low Blue Light Ex sertifikaları da alınmış; böylece göz koruması sayesinde gözleri yormayacaktır.

POCO F5’in kameraları da geniş özellikler sunuyor. Telefonun arka kamera kurulumu çok sayıda işlev ve filtreye sahip 64MP ana kamerayla kullanıcıları karşılıyor. Snapdragon 7+ Gen 2 tarafından desteklenen gelişmiş kamera işleme sistemi ile kameranın kurulum ve fotoğraf çekme hızı önemli ölçüde artmış durumda. Ayrıca, 4K video çekimi, telefonun hareket ettirilmesinden kaynaklanan bulanıklığı azaltan OIS ve EIS özelliklerinden yararlanıyor.

POCO F5 Beyaz, Mavi ve Siyah olma üzere 3 farklı renk ve 2 farklı varyant seçeneğiyle yakında satışa sunulacak. Bunlar sırasıyla 8GB+256GB ve 12GB+256GB. POCO F5 fiyatı henüz belli değil.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen