Cts. May 4th, 2024


Albaraka Türk, Suudi Arabistan’ın dış ticareti destekleyici ve bu süreçler için sigorta kolaylıkları sağlayan kuruluşu Saudi Exim Bank ile 25 milyon dolar meblağında iş birliği muahedesi imzaladı.  Böylece banka, kurumsal müşterilerinin üretim faaliyetlerinde kritik ehemmiyete haiz ham unsur girdilerinin tedariki emelli finansman taleplerini iki yıla varan vade ve rekabetçi maliyetler ile karşılayabilecek.

Albaraka Türk, Saudi Exim Bank ile 25 milyon dolar meblağında iş birliği muahedesine imza attı. Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan YlLDIRIM ve Saudi Exim Bank Genel Müdürü Yardımcısı Dr. Naif A. Alshammari tarafından 28 Aralık 2023 tarihinde imzalanan bu iş birliği ile birlikte Albaraka Türk müşterileri, Suudi Arabistan kaynaklı hammadde tedariki emeliyle iki yıla varan vade ve rekabetçi fiyatlarla finansman sağlayabilecekler. 

Dış ticaret hacmine de olumlu katkı sağlayacak 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Serhan Yıldırım şu sözleri kullandı:

“Son periyotta iktisat idaremizin öncülüğünde Türkiye ve Suudi Arabistan ortasındaki yapan diyalogların ve karşılıklı iş ziyaretlerinin bir yansıması olarak Saudi Exim Bank ile imzaladığımız bu kredi muahedesi, iki ülke ortasındaki dış ticaret hacminin resmi makamlarca ilan edilen 30 milyar dolarlık düzeye ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Albaraka Türk olarak kurulduğumuz birinci günden bu yana müşterilerimizin dış ticaret süreçlerini destekleme gayesi ile hareket ederken finansmana erişimlerine de kolaylaştırmak gayesiyle 2024 yılında da misal kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen