Cum. Nis 26th, 2024

Stat: Royal Bafokeng

Hakemler: Jerome Damon (Güney Afrika), Enock Molefe (Güney Afrika), Celestin Ntagungira (Ruanda)

Danimarka: Thomas Sorensen, Simon Poulsen, Daniel Agger, Per Kroldrup (Dk. 57 Sören Larsen), Lars Jacobsen, Martin Jörgensen (Dk. 35 Jakob Poulsen), Thomas Kahlenberg (Dk. 62 Christian Eriksen), Dennis Rommedahl, Christian Poulsen, Jon Dahl Tomasson, Nicklas Bendtner

Japonya: Eiji Kawaşima, Yuki Abe, Yuji Nakazawa, Tulio, Yuiçi Komano, Yuto Nagatomo, Yoşito Okubo (Dk. 88 Yasuyuki Konno), Makoto Hasebe, Daisuke Matsui (Dk. 74 Shinji Okazaki), Yasuhito Endo (Dk. 90+1 Junichi Inamoto), Keisuke Honda

Goller: Dk. 16 Keisuke Honda, Dk. 31 Yasuhito Endo, Dk 86 Shinji Okazaki (Japonya) Dk. 82 Tomasson (Danimarka)

Sarı kartlar: Dk. 12 Yasuhito Endo, Dk. 26 Yuto Nagatomo (Japonya) Dk. 28 Per Kroldrup, Dk. 49 Simon Poulsen, Dk. 65 Nicklas Bendtner (Danimarka)

2010 Dünya Kupası’nda şu ana kadar iyi bir futbol sergileyen Japonya, Danimarka’yı 3 – 1 mağlup ederek 2. tura yükseldi. Danimarka ile grubun son maçında karşılaşan Japonya rakibini yıldız ismi Honda’nın etkili futboluyla 3-1 mağlup etti.

E Grubu’nda son maçlara 3’er puanla giren iki ekibin mücadelesinde üstün olan taraf Japonya’ydı. Japonya, Danimarka karşısında özellikle ilk yarıda çok iyi bir futbol sahaya yansıtırken, Honda ve Endo’nun attığı frikik golleriyle de devreye 2-0’lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıda ise Danimarka oyuna dengeyi getirse de sadece 1 gol bulabildi. Danimarka tecrübeli futbolcusu Tomasson’un penaltıdan attığı golle farkı bire indirdi. Danimarka, 81. dakikada penaltı kazandı. Tomasson’un yaptığı vuruşu Japon kaleci Eiji Kawaşima kurtardı, ancak Tomasson kaleciden dönen topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.

Oyundan hiç bir zaman kopmayan ve oyun disiplinini güzel futbolla da zenginleştiren Japonya’da 86. dakikada Okazakı son sözü söyleyen futbolcu oldu. Japonya, Danimarka’yı 3-1 mağlup etti.

Bu sonucun ardından Japonya grubu 6 puanla 2. tamamladı ve 2. turda Paraguay’la eşleşti. Danimarka ise 3 puanla kupayı sonlandırdı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen