Per. Nis 25th, 2024

3. Havalimanının Yeri Belli Oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul’a yapılması öngörülen 3. havalimanının yerini açıkladı. Topbaş, Başbakan’ın çılgın projesine de değindi.

Milliyet gazetesine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kente ekonomi liginde sınıf atlatacak projelerle ilgili bilgi verdi.

Silivri Seçildi
Başbakan Erdoğan’ın hafta sonunda müjdesini verdiği 3. havalimanıyla ilgili önemli bilgiler veren Topbaş, İstanbul’a yeni yapılacak havalimanının Atatürk Havalimanı’nın birkaç katı olacağını belirttı.

3. havalimanı için Silivri’nin seçildiği kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:

“1/100.000 şehir planlarında Silivri’de bir üçüncü havaalanı öngörüldü. Mevcut Atatürk havaalanının birkaç katı olacak. Bu planlar Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek yapıldı. Kısa vadede mevcut havaalanlarının kapasitesini yükseltmek istiyorlar. Sabiha Gökçen’e pist ilavesi planı var. Atatürk Havalimanı’nda ‘yeni bir pist daha yapabilir miyiz’ diye çalışmalar var. Ama biz üçüncü bir havalimanını planlarımıza işledik.”

“Çılgın Projeyi Başbakan Kâğıda Çizdi”
“Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi ne kadar çılgın? Neden düğmeye basmıyor?” sorusuna ise Topbaş şu yanıtı verdi:

“Başbakan, İstanbul’u suyu akmayan, çek karnesi verilmeyen bir şehirden aldı cazibe merkezi haline getirdi. Şehrin üzerindeki külü, tozu temizledi. İstanbul’la ilgili hayalleri tabii bitmiş değil. 35 yılı aşkın süredir kendisiyle çalışıyorum. Yıllardır düşlediği, kâğıda çizdiği, tüm dünyanın dikkatini çekecek 3-4 projesi var. Tokyo, Londra ve New York’tan sonra İstanbul’u konuşturacak projeler. Türkiye büyüdükçe projelerin artık uygulanabilir olduğunu görüyor. Finansman, arazi her unsuru inceletiyor şu anda.”

By