Cts. Nis 27th, 2024

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, “Eyvah Eyvah 2” adlı filmin Kültür ve Turizm Bakanlığı damgasıyla henüz vizyona girmeden önce Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’ne gönderilen DVD’den kopyalanarak çoğaltıldığı ve piyasaya sızdırıldığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Oldukça hassas olan bu konuya Kültür Bakanlığı’nın da adının karışarak gündeme gelmesinin düşündürücü olduğuna dikkat çeken CHP’li Yıldız, şu sorulara yanıt istedi:

“Eyvah Eyvah 2 adlı filmin Bakanlığınız eliyle çoğaltılarak piyasaya sürüldüğü iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bu zafiyet Bakanlığınızın hangi biriminden kaynaklanmıştır?

Konu ile ilgili başlatıldığı söylenen soruşturma hangi aşamadadır?

Korsan şekilde piyasaya sürülen müzik, film ve kitap DVD’lerine karşı savaşması gereken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın adının böyle bir olayla gündeme gelmesini nasıl değerlendirmektesiniz?

Bakanlığınız piyasaya korsan şekilde sürülen müzik, film ve kitap DVD’lerinin denetimi ile ilgili nasıl bir çalışma yürütmektedir?

Büyük bir özveri sonucunda eserlerini ortaya koyan sanatçılarımızın emeklerinin boşa gitmemesi adına, korsan işini gerçekleştiren şahıslara sıkı bir denetimin ve daha ağır bir yaptırımın getirilmesi için herhangi bir düzenleme yapılacak mıdır?”

ANKA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen