Sal. May 7th, 2024

Libya haber ajansı Jana’nın “güvenilir” kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Libyalı yetkililer, “ülkenin çeşitli kentlerinde” tutuklanan bu kişilerin “yabancı kökenli bir şebekenin üyesi oldukları ve Libya’nın istikrarını bozmak, Libyalıların güvenliğine ve ulusal birliğe zarar vermek için eğitildiklerini” söyledi.

Ajans, soruşturmaya yakın kaynaklara göre, “Libyalı güvenlik organlarının, tutuklanan bu kişilerin Tunus, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye ile Türk uyruklu olduklarını ortaya koyduğunu” ileri sürdü.

Ajansın haberinde, bu kişilerin “yağmalama, hastaneler, bankalar, mahkeme binaları, cezaevleri, karakollar ile diğer kamu binalarıyla özel mülklerin kundaklanması gibi sabotaj eylemlerini kışkırtmakla görevli oldukları” kaydedildi.

Haberde, “Libya’nın bazı kentlerinin salı gününden bu yana sabotaj ve imha eylemlerine sahne olduğu, polis ve askeri polis merkezlerini hedef alan saldırıların amacının silah ele geçirip daha sonra bu silahları kullanmak olduğu” belirtildi.

Ajans, “soruşturmaya yakın kaynakların, bu şebekenin ardında İsrail’in olduğu varsayımını da gözden uzakta tutmadıklarını” belirtti.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen