Sal. May 7th, 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, ”Bu ülkenin anayasal kurumlarını karşı karşıya getirerek, TSK göz bebeğimiz iken tümüyle darbeci gibi göstererek, haksızlık yaparak, ülke yönetiminde bugüne kadar söz sahibi olabilirsin. Ama bundan sonra olmamalısın, olmayacaksın” dedi.

Bahçeli, bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin’de, Silifke ilçesine bağlı Ayaş ve Atakent belde belediyelerini ziyaret etti. Atakent Belediyesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bahçeli, Ergenekon Soruşturmasıyla ilgili olarak, konunun bazı siyasi partiler tarafından polemik haline getirildiğini öne sürüp bu tür oluşumların içerisinde olmak istemediklerini söyledi.

Yargıya intikal eden konuların Türkiye gündeminde tutulmaya çalışıldığını ifade eden Bahçeli, ”Bunun iyi niyetle yapıldığını düşünmüyorum. Hiçbir zaman siyasi polemiklere girmeyeceğiz. Ancak, kendi görüşlerimizi de belirtmekten kaçınmayacağız. Bu kapsamda yargıya intikal etmiş konularda sabırlı bir şekilde beklemek gerekir. Herkes lafa ‘yargıya saygı duyuyoruz’ diye başlıyor, ancak herkes yargıç gibi davranıyor. Bugün Türkiye’deki yargıya intikal etmiş konularda, hep birlikte yargıyı etkilememek adına sabırlı tutumumuzu sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Şivan Perver ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, ”PKK’ya sahip çıkanlar bir sanatçıya sahip çıkmış, bir anlam ifade etmez” diye yanıt verdi.

Atakent Belediye Başkanı iken 26 Mayıs 2005 tarihinde düzenlenen bombalı saldırı sonrası öldürülen Fevzi Doğan’ın halen faillerinin yakalanamamasının hatırlatılmasına ilişkin ise Bahçeli, ”Bir şey söylemek durumda değilim. Faili meçhul cinayetlerle ilgili hükümet çalıştığını söylüyor. Bu konu üzerinde de durmalarını tavsiye ederim” dedi.

Daha sonra Atayurt Belediyesini ziyaret eden Bahçeli, kendisine ikram edilen Silifke Çileği’nden tattı. Bahçeli, ayrıca çileklerden bazılarını da basın mensuplarına ikram etti.

-”BUGÜNKÜ İKTİDAR KİBİR YÜKLÜDÜR”-

Ziyaretlerinin ardından Silifke ilçesinde halka hitap eden MHP lideri Bahçeli, ilçenin il olması yönündeki talepleriyle ilgili, ”Bizler gerekli adımları attık. Bugünkü iktidar ister yapsın ister yapmasın, MHP iktidarında Allah’ın izni ile bu talebiniz gerçekleşecek” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendinden önceki başbakanları yok saydığını öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:

”Haddini bilmeli. Kendisinden evvel de iktidarların olduğunu, imkanlar dahilinde hizmetler sunulduğunu kabul etmelidir. Her iktidar dönemini yok farz ederek, her yerde övünerek, kibirle dolaşmasının anlamı yoktur. Bugünkü iktidar kibir yüklüdür. Kendisi iktidarı hazmedememiş ama iç ve dış odaklardan baskı altına aldırdığı konuları ise millete hazmettire hazmettire teslimiyetçi politikalarına devam etmektedir. Bu nedenle 8 yılı iyi değerlendirmek gerekiyor. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bu ülke bizim. Ülkenin kötüye gitmesi hangi partiden olursak olalım hepimizi üzer. O yüzden ülkemizin geleceğini hep birlikte düşünmeliyiz. Daha güzel kalkınmayı, istikrarı arzulamayız. Onun için çaba göstermeliyiz. Milletten aldığı yüksek teveccühe layık olamayanlar, yılları heba etti.”

Halkın mutlu olmadığını öne süren Bahçeli, ”8 yılı çok mutlu yıllar olarak takdim etmesi, hiç bir zaman geçerli olamaz. Halk için mutlu yıl olmamıştır. Mutlu olan kesim, hanedanlar ile yandaşlar olmuştur. Türkiye yolsuzluk, işsizlik ve yoksulluk içerisinde kıvrana durmuştur. Ama bazı kesimler varlığına varlık katmıştır. Şimdi kendi aralarında tartışıyorlar. Eskiden bu yana AKP ile yan yana olan kişiler, yandaşların hangi hayat tarzı yaşadıklarını kendi aralarında tartışır hale geldi. Kimsenin işine karışmayız. Ama ülkenin kaynaklarını sömürenlere, yandaşlarını kalkındıran zihniyete düşmanız biz. O yüzden bu iktidarın gitmesinden yanayız” diye konuştu.

-TSK VE ANAYASA MAHKEMESİ-

Başbakan Erdoğan’ın etnik kökenlerle ilgili yorumlarını eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

”Bu ülkeyi sahipsiz mi sanıyorsunuz? Sahipleri işte burada. Türkmenleri, Yörükleri yok mu sanıyorsun? Sen ne yapıyorsun? İşte böyle bir süreçte ülkemiz kamplara, cephelere doğru ayrılıyor. Mezhep yönünden ayrışmaya doğru gidiyoruz. Türkiye’de bir arada yaşamak yerine çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Bu çatışmadan Adalet ve Kalkınma Partisi beslenerek, mağdur rolüne soyunarak tekrar iktidar olmaya çalışıyor. Bu ülkenin anayasal kurumlarını karşı karıya getirerek, TSK göz bebeğimiz iken tümüyle darbeci gibi göstererek, haksızlık yaparak, ülke yönetiminde bugüne kadar söz sahibi olabilirsin. Ama bundan sonra olmamalısın, olmayacaksın. İşte bu yüzden önümüzdeki seçimleri iyi değerlendirin.”

Anayasa Mahkemesindeki üye sayısının değiştirilmesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, konuşmalarını şöyle noktaladı:

”Anayasa Mahkemesini AKP’leştirdin. Geniş bir Anayasa değişikliğini yapacağını söyledin. Bunu da 2011 yılı seçimlerinden sonra yapacağını söyledin. Yani milleti aldatıyorsun. Daha ileri demokrasi gibi kavramlara saklanarak, anayasa değişikliği yapılacağını vaat ediyorsun. Bunu da 2011 yılından sonra oluşacak TBMM ile yapacağını söylüyorsun. Bu değişikliği neden bugün açıklamıyorsun? Bir takım devlet imkanlarını peşkeş çekerek, insanlardan oy alarak hangi değişikliği yapacaksın? İki dilli hayatı mı getireceksin, federasyon yolunu mu açacaksın, bağımsız Kürdistan’ın kurulması için yol mu çizeceksin? Hangi Anayasa değişikliğini yapacaksan, çık televizyonlara anlat. Gel bunu anlat. Eğer bunu anlatmıyorsan, devlet yönetimini üstlendiğim zaman ihanetlerini tespit edip başbakan olarak Yüce Divana seni de göndereceğim.”

Terörün kökünü kazımak, işsizliği ve yolsuzluğu çözmenin yanı sıra sosyoekonomik refah için 12 yıllık iktidara talip olduğunu dile getiren Bahçeli, halkın seçimleri iyi değerlendirmesini istedi.

Bahçeli, konuşmasının ardından beraberindeki parti yöneticileri ve bazı milletvekilleriyle Silifke Belediyesince hayata geçirilen projelerin temsilen temelini attı, açılışını gerçekleştirdi.

AA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen