Paz. May 5th, 2024

Bilinçaltının derinliklerinde yaşayan binlerce dünya bulunuyor. Psikolojinin gizemli dünyası Inception (Başlangıç) filmiyle birlikte gerçeğe dönüştü. Momento filmiyle dikkatleri üstüne  çeken genç yönetmen Christopher Nolan, Batman Begins (Batman Başlıyor), The Dark Knight (Kara Şövalye) filmleriyle Hollywood‘un en çok aranılan yönetmenlerinden biri oldu.

83. Oscar Törenine Damga Vurdu


Inception’ın arkasındaki teknolojik sırları görmek için tıklayınız

Inception filminde aksiyon ve psikolojinin nimetlerini birleştiren Nolan bu fikirlerini müthiş bir görsellikle birleştirdi. Leonardo Di Caprio, Michael Cane gibi ünlü oyuncuların yer aldığı filmde karakterlerden çok görsellik konuşulmuştu. Peki en iyi görsel efekt Oscar’ını kazanan Inception‘ın arka planında neler yaşandı? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net bu filmin arkasındaki teknolojik sırları araştırdı.

 

Görsel Efektler

Düşünülenin aksine yönetmen Inception‘da mümkün olduğu kadar az bilgisayar destekli görsel efekt kullanmayı tercih etti.

Batman Begins filminde 650 adet bilgisayar destekli kare bulunurken Inception‘da bu sayı 500‘le kısıtlı tutuldu. Bilinç altında yaratılmış sahneleri hazırlarken, yönetmen farklı bir vizyon kullanmayı tercih etti.

Filmi Oscar yolunu taşıyan en büyük unsur ise bu sahnelerin yaratıcılık ve gerçekçilik konusunda müthiş bir uyum sağlaması. Rüya sahnelerinde bükülen kaldırımlar ve değişen sahneler hep bir mimarın aklından çıkmaydı.

Sizce Inception başka hangi dallarda Oscar almalıydı?

(ShiftDelete.Net ) 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen