Cts. May 4th, 2024

ABD Başkanı Barack Obama Birleşmiş Milletlerinn Libya ile ilgili aldığı karar hakkında açıklamalarda bulundu. Obama müdahale ile ilgili “Şiddeti durdurmak için her yolu kullanırız” dedi.
Libya‘ya askeri müdahale (Son Detaylar)

ABD Başkanı Barack Obama konu ile ilgili şunları söyledi; Amerika ve müttefiklerimiz ile birlikte yaptırımlar geldi ve ardından silah ambargosu geldi ve Kaddafi’nin uluslararası anlamda ifade vermesini sağladılar. Kaddafi’nin bu baskı kampanyasını sonlandırmazsa bunun hesap vereceği açıklandı ve AB bizim şiddete son verme çağrımıza katkı sağladı.

Niyetleri konusunda hiç bir şekilde şüphe olmasın Kaddafi’nin, on yıllardır baskı koyma istemini net bir şekilde ortaya koydu bunu da kendi halkına şiddet kullanarak yaptı Bingazi’yi tehdit etti. Tam bir anlatım yaparak hiç kimseye acımayacağız dedi ve bu durumda Kaddafi’nin kendi halkına karşı şiddet kullanacağı net şekilde ortaya kondu ve insanı krizin baş gösterebileceği ortaya çıktı. Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi tehlikeye atardı böyle bir durum, hatta uluslararası toplum bütün bunlara tepki göstermeseydi karşılıksız kalacaktı bunlar.

KADDAFİ’NİN SON ŞANSI VAR

Bizim odak noktamız çok net Libya’da ki masumları korumak ve Kaddafi rejimini sorgulamak, BM Güvenlik konseyi çok güçlü bir kararı onayladı şiddete son verilmesi için. Bütün bu şiddetin son verilmesi için Libya üzerinde uçuşa yasak konulması kararını onayladı. Bir kez daha Muammer Kaddafi’nin önünde bir yol var dün onaylanan karar koşulları net şekilde ortaya koyuyor. Ülkeler derhal ateşkesin onaylanması konusunda mütabık kaldı. Kaddafi’nin ise son bir şansı var ateşkesi acilen uygulamaya koymalı.

ABD KARA KUVVETLERİ KONUÇLANDIRMAYACAK

Net bir şekilde şunu söylemeliyim bu çabalar içerisinde ABD uluslararası bir koalisyonun parçası olarak hareket edecektir. Uluslararası toplum için koşulları birlikte şekillendirmek gerekmektedir. Avrupalı ortaklarımız ile birlikte 1973 sayılı kararın uygulanmasına çalışacağız. Biz şiddetin durdurulması için her yolu kullanırız tabi ki ordumuzdan kadın ve erkeklerin bu misyonu yerine getireceğimizden kaygımız yok. Şunu net şekilde ortaya koyalım ABD kara kuvvetleri konuçlandırmayacaktır Libya’ya ve güç kullanmayacağız net bir şekilde sınırları çizilmiş bir gücün ötesine geçmeyeceğiz. Biz bunu tek başımıza yapmıyoruz Fransız ve İngiliz dostlarımız ile bu kararın alınmasında ortak noktada mütabık kaldık.

HALK KENDİ GELECEĞİNİ SAĞLAYACAKTIR

Daha fazla uluslar bu sorumluluğu taşıyıp aynı şekilde davranabilirler, şunu da net bir şekilde söyleyelim bölgede ki değişim ABD yada dış bir güç tarafından empoze edilemez bunların arkasında ki güç bölge halkı olacaktır kendi geleceklerini tamamlamak onların sorumluluğudur. Başkomutanınız olarak dikkatli bir şekilde karar alıyoruz Afganistan’da bir savaş yürütülüyor ve Irak’ta yine aynı şekilde bu tabi durumu zorlaştırıyor fakat ABD müdahalesiz kalmayacaktır odağımız belli hedefimiz belli ve koalisyonumuz çok güçlü’ dedi.

İhlasondakika

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen