Cts. Nis 27th, 2024

Böylece, Türkiye’de ilk kez Turgut Özal tarafından test edilip ithalat izni verilen Suzuki markası için 27 yıl sonra yeni bir sayfa açılıyor.

Volkswagen’den Audi’ye, Lamborghini’den, Bentley’e kadar 15 otomotiv markasını bünyesinde bulunduran Türkiye’nin lider otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv, Japon Suzuki’yi de bünyesine katarak otomotiv sektöründeki 16’ıncı markasına ulaşıyor.

Cenevre’de resim çektirdiler

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk liderliğinde Cenevre Otomobil Fuarı’nda temaslarda bulunan Doğuş Otomotiv, Suzuki’nin Türkiye temsilciliğini almak için düğmeye bastı.

Fuar sırasında Suzuki modelleri önünde fotoğraf çektiren Doğuş Grubu yöneticilerinin en geç 1 hafta içinde imza atması bekleniyor. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, resmi anlaşmanın henüz yapılmadığını, görüşmelerin bu hafta içinde başlayacağını belirtti.

2.5 milyar dolara aldı

Doğuş Grubu’nu Suzuki’nin Türkiye temsilciliğine iten, Alman Volkswagen Grubu’nun 2009 yılı sonunda 2.5 milyar dolara Japon Suzuki’nin yüzde 20’sini satın alması oldu.

Amerikan General Motors (GM) 2008 yılında içine girdiği mali kriz nedeniyle Suzuki’deki hisselerini satmıştı. Suzuki, GM’in hisse satışının ardından yeni ortak arayışına girmiş ve 2009 yılı sonunda VW Grubu, yüzde 20’lik hisseyi almıştı.

VW Grubu’ndan yapılan açıklamada, yüzde 20’lik Suzuki hisselerini yüzde 10 artırıp özellikle Suzuki’nin güçlü olduğu Hindistan pazarındaki etkilerini artırmak istedikleri belirtildi.

Sadece VW markalarını alıyor

VW Grubu ve Suzuki arasında ortaklık hızla büyürken, Türkiye cephesinde ise son yıllarda model azlığı nedeniyle sıkıntı yaşayan ve satışları düşen Suzuki’nin Doğuş Grubu bünyesine girmesine karar verildi.

1984 yılından bu yana Türkiye’de Haco Şirketler Grubu’nun bünyesinde yer alan Suzuki, kısa süre içinde Doğuş Otomotiv’in bünyesinde faaliyet gösterecek.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, daha önce yaptığı açıklamada VW Grubu markaları dışında yeni bir otomotiv markasının temsilciliğini düşünmediklerini belirtmişti.

15 markası var

Doğuş Oto’nun temsil ettiği markalar şöyle: Volkswagen Binek, Volkswagen Ticari, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Scania, Krone, Meiller, Thermo King ve Scania Engines.

Şahenk yeni markasının önünde resim çektirdi

DOĞUŞ Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve ortağı Altur’un sahibi Abdürrahim Albayrak ile Cenevre’de Suzuki’nin yeni modeli Kizashi’nin önünde fotoğraf çektirip, bir anlamda bünyesine aldığı yeni markayı kutladı.

Hürriyet

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen