Paz. Nis 28th, 2024

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 3 askerin baba ocaklarına ateş düştü.


Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 3 askerden biri olan jandarma er Murat Başçı’nın baba evinde yas var.

Şehit Murat Başçı’nın Karaman‘ın Ermenek ilçe merkezinde bulunan Seyran Mahallesi’ndeki baba evine olayın duyulmasının ardından akrabaları ve vatandaşlar akın ediyor.

GECE YARISI MESAJ ATTI

Şehidin eşi Fadime Başçı, ”Dün gece telefonla görüştüğüm eşim sıkıntılı bir durum olmadığını ve endişe etmemi istemişti. Benim uyumadığımı fark edince gece yarısı mesaj atıp ‘Sen uyu. Merak etme. Seni kaldırırım’ demişti. Meğerse şehit olmuş” dedi.

Şehidin babası Yüksel Başçı ise, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek bir an önce terörün bitirilmesini istedi.

Şehit Murat Başçı’nın kardeşi Emine de, ağabeyinin ölmediğini ve geri geleceğine inandığını söyleyerek ağladı.

İNEGÖL’E DE ATEŞ DÜŞTÜ

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK teröristlerin askeri konvoyun geçisi sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan 3 askerden Jandarma Er Abdülkadir Erdoğan‘ın memleketi Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne de ateş düştü.

Şemdinli’de askeri aracın geçişi sırasında patlatılan mayında, er Abdülkadir Erdoğan‘ın da aralarında bulunduğu 3 asker şehit oldu. Erdoğan‘ın şehit olduğu haberi, öğlen saatlerinde, İnegöl‘e bağlı Gedikpınar Köyü’ndeki yakınlarına ulaştı. Bayram arifesinde acı haberi alan şehit Erdoğan‘ın yakınları yıkıldı.

CİĞERİM YANIYOR

Baba Erdoğan, yaptığı açıklamada, ilk olarak telefonda oğlunun yaralandığı söylendiğini belirterek, ”Sonradan haberi aldık ki vefat etmiş. Ciğerim yanıyor. Oğlum son zamanlarda hayatını kaybeden şehitlerimiz için çok üzülüyordu, biz de üzülüyorduk. Ne yapalım, elimizden bir şey gelmiyor. Terörü lanetliyorum” dedi.

Bu arada, Diyarbakır‘ın Silvan ilçesi kırsalında geçtiğimiz günlerde şehit olan 13 askerden biri olan Aykut Delimehmetoğlu’nun babası Beytullah Delimehmetoğlu da eşiyle birlikte destek vermek için cenaze evine geldi.

Öte yandan, Jandarma er Abdülkerim Erdoğan‘ın evinde yas sürüyor. Taziye için gelenler Kürtçe ağıtlar yakarak şehidin arkasından uzun süre ağladı.

ŞANLIURFA’DA ŞEHİT ACISI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bu sabah askeri konvoyun geçisi sırasında mayın patlaması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan 21 yaşındaki Mehmet Topraksürer’in Şanlıurfa‘daki ailesi acı haberle yasa boğdu. Şehidin babası Hüseyin Topraksürer, "Biri gitti, 3 çocuğum kaldı, gerekirse onları da bu vatana feda ederim" dedi.

6 aylık asker olduğu belirtilen Şanlıurfalı erin şehit olduğu haberi, öğle saatlerinde askeri yetkililer tarafından Sancaktar Mahallesi’ndeki ailesine ulaştırıldı. Çocuklarının şehit olduğunu öğrenenler fenalaşırken, olayı duyan çok sayıda akrabası da Topraksürer ailesinin Sancaktar Mahallesi’ndeki evine akın etti.

ARAPÇA AĞITLAR

Topraksürer ailesinin yaşadığı evin önünde Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı dökenler arasında fenalaşan annesi Anzılha Topraksürer ve bazı akrabalarına sokakta hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

BU HAİNLİK YAPILIR MI?

Gazetecilerin eve yaklaşmasına izin verilmezken, soğukkanlı görünmeye çalışan şehit erin babası Hüseyin Topraksürer, "Allah verdi, Allah aldı. 1 çocuğum gitti, 3 çocuğum kaldı. Gerekirse onları da bu vatan için feda ederim" dedi. Şehit erin babasına teselli veren yakınları da, "Bayram arifesinde böyle hainlik yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi.

Bekar olan şehit erin naaşının yarın kente getirileceği ve öğle namazının ardından düzenlenecek tören ile defnedileceği belirtildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen