Paz. Nis 28th, 2024

Bu yaz, tarihinin en çok etkinlik düzenlenen zamanlarından birini yaşayan Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, önümüzdeki hafta boyunca da birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam edecek


Enrico Masias ile bu akşam ( Salı) başlayacak olan etkinliklerde Zülfü Livaneli de 40. Yıl konserini gercekletirecek ve “Leyla’nın Evi’ oyunundan bir bölüm sahneye gelecek.

Enrico Macias’ın fransız chanson’larıyla başlayacak konser maratonu , sırasıyla kardeşliği, dostluğu anlatacak “Yeni Bir Gün” isimli konserleriyle Kardeş Türküler, seyirci korusuyla birlikte Zülfü Livaneli, 80’lerden 90’lara uzanan nağmeleriyle Funda Arar ve Açıkhava’da rock rüzgarı estirecek Şebnem Ferah’la devam edecek.

Etkinliklere dair ayrıntılı bilgi şöyle:

13 Eylül Salı Enrico Macias

Şarkıları tüm dünyada ezbere söylenen ve müzikal kariyerinde 50 yılı geride bırakan Enrico Macias, genç yaşlı herkes tarafından ezbere bilinen muhteşem şarkılarının yanısıra çıkardığı son stüdyo albümü “Voyage d’Une Melodié”den seslendireceği fransız chanson’larıyla 13 Eylül Salı gecesi Türk hayranları için Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

14 Eylül Çarşamba Kardeş Türküler

Kardeş Türküler’in 14 Eylül günü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda vereceği konser büyük bir buluşmaya sahne olacak. “Yeni Bir Gün” adlı konserde Kardeş Türküler’in ağırlayacağı konuklar arasında Sezen Aksu, Arto Tunçboyacıyan, Ara Dinkjian ve Aynur da bulunuyor. Gecede, Okmeydanı Çocuk Korosu da sanatçılara eşlik edecek.

15 Eylül Perşembe Zülfü Livaneli

Zülfü Livaneli, 40. Sanat yılı konserini 15 Eylül Perşembe akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda veriyor. Artık Türkiye’nin mayasına karışmış ve kuşaklar yetiştirmiş olan Livaneli besteleri, bir kez daha binlerce kişilik dev korolarla söylenecek.

Harbiye konserlerinde her yıl bir yenilik yapan Livaneli’nin bu yılki sürprizi ise Leyla’nın Evi oyunundan bir bölüm. Sahnede kapalı gişe oynayan oyunun usta oyuncusu Celile Toyon ve Roxy rolüyle bu yıl bütün tiyatro ödüllerini toplayan Ayça Varlıer oyundan bir bölüm sunacaklar ve Ayça Varlıer Livaneli’nin oyun için yazdığı hip-hop parçayı söyleyecek.

Livaneli, güçlü bir orkestra eşliğinde izleyicilere, hafızalardan silinmeyecek bir konser vermeye hazırlanıyor ve ‘’Sokakta en çok duyduğum söz ‘Biz sizin şarkılarınızla büyüdük!’ oluyor. Bu sözün hakkını vermeye çalışacağız.’’ diyor.

‘Güneş Topla Benim İçin’ ‘İstanbul’u Dinliyorum’ ‘Karlı Kayın Ormanı’ ‘Leylim Ley’ gibi eserleriyle kuşaktan kuşağa iletilen şarkıların sahibi, sesiyle olduğu kadar sahnedeki duruşu ve konserlerde tek bir hareketiyle herkesi dev bir koroya dönüştürmesiyle meşhur Zülfü Livaneli, 15 Eylül Perşembe gecesi Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatmak için gün sayıyor.

16 Eylül Cuma Funda Arar‘la 80’li ve 90’lı yıllara yolculuk

Geçtiğimiz aylarda Turkcell Kuruçeşme Arena’da verdiği konserde, sahne şovları, kıyafeti ve performansıyla büyüleyen sanatçı, bu kez Açıkhava Sahnesi’nde müzikseverleri 80’li ve 90’lı yılların şarkıları ile nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor. Sanatçı, birbirinden farklı sürprizlerle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

17 Eylül Cumartesi Şebnem Ferah

Rock müziğin en başarılı bayan vokallerinden Şebnem Ferah, 10 yılı aşkın müzik hayatının en güzel şarkılarını Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’nde söyleyecek. Son albümü ‘Benim Adım Orman’ı 2009 yılında çıkartan Ferah, sahip olduğu büyük hayran kitlesiyle rock müzik rüzgarını 17 Eylül Cumartesi gecesi Açıkhava’da estirecek.

23 Eylül Cuma Anadolu Ateşi

Anadolu’nun ateşi Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi’ni yakacak!Mustafa Erdoğan’ın genel sanat yönetmenliğindeki “Anadolu Ateşi”, 75 ülkede milyonlarca kişiyle buluşan, dilden dile anlatılan, izleyicilere muhteşem bir medeniyetler buluşması yaşatan performansını bir kez daha hiç izlememiş olanlar ve izlemeye doyamayanlar için 23 Eylül Cuma gecesi Açıkhava Sahnesi’nde sergilemeye hazırlanıyor

24 Eylül Cumartesi FERHAT GÖÇER&SUNAY AKIN

Ferhat Göçer ve Sunay Akın, şarkıları hikayelerle buluşturacak, kimi zaman bir hikayeden şarkıya kimi zaman bir şarkıdan hikayeye geçecekler. Ferhat Göçer’in yeni albüm şarkılarından birine de yer vereceği konserde, Sunay Akın Kanuni Sultan Süleyman’ın İstanbul sokaklarındaki kırık musluklarla mücadelesini anlatacak. Ferhat Göçer bu hikayeyi bir Osmanlı Sarayı şarkısı ile tamamlayacak. Sunay Akın’ın hikaye dolabından bu geceye özel çıkacak bir mehtap hikayesinden sonra, herkesin dolunaya bakışı değişecek. Çünkü Sunay Akın, dolunay manzarasında göremediğimiz 7 çift ayakkabının hikayesini anlatacak. Elbette Ferhat Göçer bu hikayeyi bir mehtap şarkısı ile tamamlayacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen