Cts. Nis 27th, 2024

Futbol Federasyon Başkanı Aydınlar, F.Bahçe’nin UEFA ve TFF’yi CAS’a şikayet etmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu


Futbol Federasyon Başkanı,Fenerbahçe’nin hem kendilerini hem deUEFA’yı, CAS’a şikayet etmesini yadırgamadığını söyledi. "Haklarını tabii ki arayabilirler. Bu şikayetlerine dair ne CAS’tan ne de Fenerbahçe’den bir belge geldi" dedi.

Şike soruşturması sonrasında Türk futbolunda sular durulmuyor. Şampiyonlar Ligi’ndenmenedilenFenerbahçe, Futbol Federasyonu ile UEFA’ya hukuk savaşı başlatarak CAS’a dava açmış ve 45 milyon euro talep etmiş ve Devler Ligi’ne tedbirli olarak alınmasını istemişti. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar işte yaşanan bu gelişmenin ardından çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Aydınlar, Sarı- Lacivertli kulübün bu şikayetini yadırgamadığını ifade ederek, "Fenerbahçe’nin bu konuda hakkını araması çok normal bir şey. Bunu kesinlikle yanlış olarak nitelendiremeyiz" diye konuştu.

Fikir alışverişinde bulunuruz

Futbol Federasyonu Başkanı, CAS’tan veFenerbahçe’den bu konuyla ilgili gelmiş bir belgenin henüz ellerine ulaşmadığını ifade ederek, "Dosyalar bize geldikten sonra kendi yönetimkurulumuzla bir fikir alışverişinde bulunabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bize talep gelmedi

"Başbakan, Fenerbahçe’nin şike soruşturması ile ilgili inceleme yapmak için TFF’den dosya istedi" iddiasına futbolun en tepesinden yalanlama geldi. Aydınlar, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
Rıdvan Dilmen aracılığıyla Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Bu görüşmede Kocaman, Başbakan’a şikayetlerini dile getirmişti. Bunun üzerine Başbakan’ın, Futbol Federasyonu’ndan Fenerbahçe’nin şike soruşturma kapsamında oluşturulan dosyaları istediği ve bunları inceleyeceği ileri sürülmüştü. İddiaya Federasyon Başkan Mehmet Ali Aydınlar‘dan yalanlama geldi. Aydınlar, "Başbakanımız Fenerbahçe ile ilgili bizden herhangi bir dosya ya da belge istemedi" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Gümüşdağ: Dosyalara bakmaz

Bu arada Federasyon 2. Başkanı Göksel Gümüşdağ da iddiaları reddetti ve "Soruşturma Federasyon bünyesinde olması gereken bir olay. Başbakan dosyalara bakmaz. Kendisinin zaten çok yoğun bir programı ve çözmesi gereken sorunlar var. Böyle bir gündemde Fenerbahçe’nin şike soruşturmasıyla ilgili dosyalarını inceleyeceğini sanmıyorum" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen