Paz. May 12th, 2024

Yemen’de Gösteriler Yeniden Alevlendi

Bu haberi paylaş: Facebook’ta paylaş Twitter’da paylaş

Yemen’de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e karşı 2010 yılının son günlerinde başlayan ve halen devam eden gösteriler yeniden alevlendi.


Yemen’de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’e karşı 2010 yılının son günlerinde başlayan ve halen devam eden gösteriler yeniden alevlendi. Yemenli devrimci taraflar dünden itibaren devrimi yükseltme aşamasına geçtiklerini, internette muhaliflere ait sitelerde duyurdu.

Başkent Sana başta olmak üzere Taaz, Hadramout ve ülkenin bir çok yerinde binlerce kişinin katılımıyla gösterilere hız verildi. Gösterilerde Ali Abdullah Salih’in derhal istifası ve yargılanması istenirken, erken genel seçim teklifinin de zaman kazanmaya dayalı yeni bir oyun olduğu belirtildi.

Başkent Sana’da güvenlik güçleri bir süre kentin tüm giriş ve çıkış noktalarını kapattı, daha sonra ailelerin ve hastaların geçişine izin verdi.

Hükümet ve muhalifler birbirlerini silahlı çatışmaya hazırlıkla suçladı. 21 vilayetten oluşan Yemen cumhuriyetinin 8 vilayeti devletin kontrolü dışında kaldı. Abyan vilayetine bağlı Ciar bölgesine düzenlenen hava saldırısında El-kaide personelleri hedef alındı, saldırıda 30 kişinin öldüğü açıklandı. Öte yandan Amerika ve Suudi Arabistan, Yemen’deki kaosun El Kaide’nin güçlenmesine zemin hazırlayacağı görüşünde. Ancak muhalifler, El Kaide tehdidinin abartıldığını belirtiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen