Paz. May 5th, 2024

TRT spikeri Elif Akkuş, “Santim Kampanyası”nı tartıştığı konukları kavga edince arada kaldı.


"Santim Kampanyası" Greenpeace ile balıkçıları karşı kaşrıya getirdi. Çevreciler, yeterli büyüklüğe ulaşmamış balık avının önlenmesini istiyor. TRT Haber spikeri Elif Akkuş da Merkez Haber programında bugün bu konuyu ele aldı. Konuğu, Poyrazköy Balıkçılar Koop. Bşk. Mustafa Kokoş’un açıklamalarından sonra Greenpeace sözcüsü Banu Dökmecibaşı’na telefonla bağlandı. Konukların birbirine bağırarak tartışması üzerine Akkuş zor anlar yaşadı.

Akkuş, Dökmecibaşı’na Kokoş’un, "Neden denizin çevrenin kirliliğiyle ilgilenilmiyorda balıkların boyuyla ilgileniliyor" açıklamasını sordu.

Dökmecibaşı, "Balıkçılık denizler üzerinde yani aşırı avlanma, yasa dışı avlanma, kaynakların adilce kullanılmaması denizler üzerindeki baskının ikinci noktası. Yani bu iki konu birbirinden ayrı. Niye bunla uğraşmıyorsunuz da şunla uğraşıyorsunuz demek konuyu basite indirgemektir. Bu kampanyalarda sürdürülebilir balıkçılığın temelinde, bir canlı türünün devamlılığı için en az bir kez yumurtalayabilmesi prensip alınmıştır" şeklinde konuştu.

Kokuş’un bu açıklamaya gülmesi üzerine araya giren Elif Akkuş, "Mustafa bey yaptığınız açıklamaya tepki gösterdi. Neden güldünüz?" diye sordu.

Kokoş da, "Bende Banu Hanım’a soruyorum hangi üniversite bunu araştırmış, su santimde balık yumurta bırakır diye" dedi.

Dökmecibaşı’nın, "Ege Üniversitesi" yanıtına sinirlenen Kokoş, "Az önce söyledim, bana tezden bahsetmeyin Banu Hanım, üniversite diyorum. Hangi üniversite araştırma yapmış bana onu getirin. Siz bu kadar reklam veriyosunuz kirlilikle ilgili kaç tane reklam verdiler ben göremedim" ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Dökmecibaşı, "Onlar reklam değil. Burada neyin tartışmasını yaptığımıza karar verilsin" diye tepki gösterdi.

Arada kalan Elif Akkuş konuklarını sakinleştirmeye çalıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen