Cts. May 4th, 2024

Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne ” Bugün Suriye’de, Mısır’da, Tunus’da, Libya’da seçim olsa ve Mısır halkına bizim başbakanımız mesaj verse “Falanca partiyi destekleyecekseniz diye.” herhalde o parti tek başına iktidara gelir.” dedi.


Habertürk ekranlarında Simge Fıstıkoğlu’nun sorularını yanıtlayan Mümtazer Türköne, Başbakan Erdoğan’ın Mısır ziyaretini değerlendirdi.

" İstanbul‘dan Türkiye Cumhuriyet Başbakanını uğurladık fakat Kahire’de onu karşılayanlar galiba bir Osmanlı sadrazamını karşıladılar." diyen Türköne, Arap ülkelerinde bir düzen ve istikrar arayışı olduğunu söyledi.

VERDİĞİ MESAJLAR ÖNEMLİ
Başbakan Erdoğan’ın verdiği mesajların öfke dolu olmadığını kaydeden Türköne " Başbakanımızın Kahire’deki verdiği mesajların hiçbirisi de anlık duygu patlamasını, İsrail‘le yaşadığı o gerginliği oluşturduğu elektrikli havayı yansıtmıyor. İğne oyası gibi dikkatle örülmüş bir diplomasiyi yürütüyor Türkiye. Ve başbakanımızda bu mesajları veriyor." diye konuştu.

ERDOĞAN’IN DESTEKLEDİĞİ PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLUR
Ortadoğu halkının Erdoğan’a güvendiğinin altını çizen Türköne " Bizim başbakanımız konuşurken askeri tehditlerde bulunmuyor. Bugün Suriye‘de, Mısır‘da, Tunus‘da, Libya‘da seçim olsa ve Mısır halkına bizim başbakanımız mesaj verse "Falanca partiyi destekleyecekseniz diye." herhalde o parti tek başına iktidara gelir." şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen