Paz. May 5th, 2024


Sokak hayvanlarının ömür şartlarını uygunlaştırmak ve onları korumak için büyük bir gayret harcayan Bornova Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Muhafaza Günü’nde minik öğrenciler can dostları ile buluşturdu. Anaokulu öğrencisi minikler can dostları için mama kabı boyayıp, hayvan figürlü magnetler yaptı. Köpeklerle yakından ilgilenen minik dostlar Can Dostları Yerleşkesi’nde keyifli bir gün geçirdi. Magnet boyama aktifliği ilçedeki kimi okullarda ve otistik çocuklar için de yapıldı. 

Herşeyin başı sevgi

Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, sokak hayvanlarının korunması için kıymetli yatırım ve çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Hayvanseverler ve derneklerle işbirliği içinde can dostlarımıza sahip çıkıyoruz. Herşeyin başı sevgi. Hayvan sevgisini de çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aşılamamız gerekiyor.  Bu hedefle Hayvanları Müdafaa Günü’nde de farkındalık yaratmak ismine çocuklarımızı Can Dostları Yerleşkemizde ağırladık” diye konuştu.

Neler yapıldı?

Bornova Belediyesi’nin Pınarbaşı’ndaki Can Dostları Yerleşkesi ve Büyükpark’ta bulunan Kedi Kliniği’nde 2023 yılında toplam 8 bin 684 sokak hayvanının tedavi ve bakımını yapıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 bin 569 sokak hayvanını kısırlaştırarak, üremelerini denetim altına aldı, 7 bin 973 can dostuna acil sıhhat müdahale hizmeti sağladı. Ayrıyeten, yeniden 2023 yılında alınan görüntüleme üniteleri ve ekipmanlarıyla 317 kedi ve köpeğin ortopedik teşhis ve operasyonu gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen