Cum. May 10th, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’teki Zeugma Müzesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep‘in ihracatta 5 milyar dolara yürüdüğünü belirterek, ”Terör belası Diyarbakır‘a musallat olmasın Diyarbakır da aynı sıçramayı yapar. Eğer Diyarbakır bugün sıçramayı yapamıyorsa Diyarbakır‘ın halkı, Diyarbakırlı kardeşlerim bunun hesabını terörü orada besleyenlere sormalıdır” dedi.

Erdoğan, Zeugma Müzesi’nde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep‘te bir kültür ve kongre merkezini açtıklarını ifade etti. Erdoğan, şunları söyledi:

”Devasa bir kültür ve kongre merkezi ile aynı zamanda Gaziantep artık bu tür buluşmaların da merkezi olacaktır. Gerek ulusal bazda, gerekse uluslararası bazda. Ama bugün, burada 23 tane okulumuzun da açılışını yapıyoruz. Bu 23 okul, 2011-2012 eğitim-öğretim sezonunda açılıyor. Onlara da hayırlı olsun. Belediyelerimizin açılışları var. Toplamda 36 açılış. Gaziantep, bu yola çıktığımız andan itibaren bize hep sahip çıktı.

Şu 9 yılda biz Gaziantep‘i gerçekten gerek merkezi yönetim olarak gerek sizlerle yerel yönetim olarak, hakikaten kentsel değişim, dönüşümlerle çok farklı bir hale getirdik. Bundan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Emeğiniz çok. Milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü, Gaziantep‘in içinden geçemezdik, ara sokaklarında dolaşamazdık. Pislikten dolaşılamazdı. Bunları siz benden çok daha iyi bilirsiniz. Ama şimdi bambaşka bir Gaziantep var. Her gelişimizde farklı değişikliklerin olduğu bir Gaziantep var.”

-”Buralarda devamlı bir yükseliş var”-

Gaziantep’te daha çok yapacakları işler olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ”Gaziantep’te 5 tane organize sanayi bölgesi var. Türkiye‘de böyle örneği yok bunun. Gaziantep, şu anda 5 milyar dolar ihracata yürüyor. Geçen yıl dünyadaki finans krizine rağmen, 4 milyar dolardı, bu yıl 5 milyar dolara çıkıyor. Burası nerenin bir ili? Güneydoğu Anadolu’nun bir ili” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

”Gerek benim ulusal girişimcim, gerekse uluslararası girişimciler Diyarbakır‘a gidip yatırım yapamıyor. Van, gidip orada yatırım yapamıyor. Niye? ‘Her an ne olur, ne olacak bilemiyorum’ diyor. Ama Gaziantep‘i güvenli görüyor, Şanlıurfa‘yı güvenli görüyor, Adıyaman‘ı güvenli görüyor. Bakın buralarda devamlı bir yükseliş var. Temenni ederim ki, Diyarbakır‘da da bu işi bir an önce çözeriz ve orası da süratle beklediğimiz sıçramayı yapar.”

Gaziantep’in birçok medeniyetin izlerini taşıdığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

”Yapılan arkeolojik kazılarda daha kim bilir neler neler çıkacak? İşte bir Tekel’in rakı fabrikası, bakın ne hale dönüştü. Aynı şeyi biz İstanbul‘da Salı Pazarı’nda yaptık. Galataport’da bizi engelleyenler, 4 tane antreponun bir tanesini biz kalktık İstanbul Modern’e verdik. Oya hanım güzel, özel bir müzeyi meydana getirdi. Şimdi yeni bir talep var. Belki ikinci bir özel müzeyi de hemen diğer bir antrepoda meydana getireceğiz. O da bir resim müzesi olacak. Derdimiz şu, Türkiye müzecilikte zayıf bir ülke. Bunu bizim daha zengin hale getirmemiz lazım. Dünyadan sanatseverler buraya bir de bu yönüyle gelmeli. Türkiye‘yi farklı görmeli, tek cephe, bir dolap beygiri gibi bakışla Türkiye‘ye kimse bakmasın. 360 dereceden baksın, Türkiye böyle bir ülke. Türkiye‘yi böyle görmeye başladıkları için Türkiye dünyada bir cazibe merkezi haline gelmiştir.”

Göreve geldiklerinde Türkiye‘yi yılda 13 milyon turistin ziyaret ettiğini, bu rakamın bugün 30 milyona yaklaştığını ifade eden Erdoğan, ”Göreve geldiğimizde sadece deniz ve güneşe bakıyorlardı ama artık denizle ve güneşle turizm faaliyeti yapan bir Türkiye yok. Artık biz kültür ve turizmi birleştirmek suretiyle, kültür ve turizmin bütün başlıklarını bu çatı altında toplayarak eğitimde, kongrede, sağlıkta, yayla turizminde, dağ turizminde, kayak turizminde, golf turizminde, aklınıza ne gelirse hepsini bünyesinde toplayan bir Türkiye var artık” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin Gaziantep‘te 9 milletvekili bulunduğunu anımsatarak, ”9 milletvekili Gaziantep‘in hizmetkarıdır. Başta şahsım olmak üzere biz sizin efendiniz değiliz, hizmetkarınız olarak karşınızdayız” dedi.

Gaziantep’i daha iyi yerlere taşıyacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ”İnanıyorum ki sizler de akşam yatıp sabah kalktığınızda yeni bir Gaziantep ile karşılaşacaksınız, bu müjdeleri duyacaksınız” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen