Cum. May 10th, 2024


Koç Healthcare’in Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hayata geçirdiği Göğüs Kanseri Farkındalığı Bisiklet Çeşidi Aktifliği 3. yılında da ağır bir iştirakle gerçekleşti. İştirakçilerin toplamda 7 kilometre pedal çevirdiği aktiflikte göğüs kanserinde erken teşhisin ehemmiyetine dikkat çekildi. 15 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen farkındalık aktifliğine Koç Healthcare çalışanları bisiklet kümesi ve yürüyüşlerle dayanak verdi.

 

Koç Healthcare, Göğüs Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında yürüttüğü çalışmalarına bu yıl 3’üncü sefer düzenlediği Göğüs Kanseri Farkındalığı Bisiklet Tipi ile devam etti. Göğüs kanseri konusunda toplum nezdinde farkındalık yaratmak gayesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul takviyeleriyle 15 Ekim Pazar günü düzenlenen aktifliğe Koç Healthcare çalışanları bisiklet kümesi ve yürüyüşlerle dayanak verdi. Sabah saat 10:00’da Bostancı İsbike önünden hareket eden bisikletliler, Fenerbahçe Orduevi’ne kadar pedal çevirdi. Cinsin finali Şaşkınbakkal Paten Pisti oldu. İştirakçiler pembe tişörtleri ve bisikletlerine bağladıkları pembe balonları ile etraftakilerin dikkatini çekerken, dağıtılan broşürlerde göğüs kanserine yönelik bilgiler paylaşıldı. 

 

Memelerinizde farklılık olup olmadığını sistemli olarak denetim edin

Meme kanserinde erken teşhis için, kendi kendine göğüs muayenesi, sistemli tabip muayenesi, 40 yaş üzeri için mamografi çektirilmesi öneriliyor. Kendi kendine muayene için ayna karşısında kollarınızı farklı durumlara getirip göğüslerinizde farklılık olup olmadığını denetim edebilirsiniz. Parmak uçlarınızla üstten aşağı, aşağıdan üst hareketle; göğüs başlarından etrafa gerçek ışınsal hareketle ve dairesel formda, göğüs başından başlayıp etrafa gerçek ya da zıddı hareketle kendinizi muayene edebilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen