Cts. Nis 27th, 2024

Geçtiğimiz hafta Microsoft BUILD Konferansı’nda uzun zamandır merak edilen Windows 8 ile ilgili birçok şeyi öğrenme şansımız oldu. Önceki sürümlere göre birçok yeni özellikle birlikte gelen Windows 8, dokunmatik ekran kullanımına dayalı arabirimiyle dikkat çekerken, kafalarda şu soru işareti kaldı: Yeni Windows, telefon görüşmesine de olanak verec


Windows 8 telefonla mı görüştürecek? Bugüne kadar hiçbir Windows sürümünde görülmeyen bu özellik Windows 8’e mi geliyor?

Henüz Microsoft’tan bu konuda bir açıklama gelmediyse de, Istartedsomething.com, yayınladığı son raporda Microsoft’un yeni işletim sistemine özel bu tip bir özellik üzerinde çalıştığına dikkat çekti.

Sitenin dikkat çektiği bu noktada haklılık payı yok değil; zira Windows 8’in tanıtıldığı konferansta video eşliğinde ekrana yansıyan bir görüntüde "Missed Calls" ibaresi gözlerden kaçmıyor. Bu da Windows 8’in telefon görüşme olanağını kullanıcılarına sunacağı şeklinde yorumlanıyor.

Windows’un telefon görüşmesini doğrudan destekleyeceğini düşündüren bir diğer nokta ise Microsoft’un 8.5 milyar dolar ödeyerek Skype’ı satın almasıydı. Skype’ı Windows’a entegre etmesi durumunda Microsoft’un Windows 8’de bu fonksiyonu kullanma olasılığı bir hayli yükseliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen