Paz. May 5th, 2024

TURAB Genel Başkanı Doğan Narin, özellikle Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri’nin merakla beklediği yabancıya konut satışının önündeki en büyük engel olan Mütekabiliyet Yasası’nın yeniden düzenlenmesinin, ekonomiye büyük kazanç getireceğini


Narin, yazılı açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar‘ın mütekabiliyet ilkesine bakmaksızın yabancıların Türkiye‘den gayrimenkul alabilmesinin önünü açacak yasa taslağını hazırladıklarını söylediğini anımsattı.

Yabancıya konut satışının önünü açacak düzenlemenin, gayrimenkul sektörü başta olmak üzere iş dünyasının umudu haline geldiğini belirten Narin, uygulamanın Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere komşu çevre ülkelerden büyük ilgi göreceğini ifade etti.

TURAB olarak 22 Arap ve 7 Türk Cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmeye yönelik faaliyetler sürdürdüklerine işaret eden Narin, şunları kaydetti:

”Bu ülkelerle temaslarımızda sıklıkla karşılaştığımız mütekabiliyet engelinin kaldırılması hükümetten beklediğimiz bir reformdur ve hayata geçirilmesi için önemli adımlar atıldı. Yasanın meclisten çıkması ile yabancılar ülkemizde konut edinme şansına sahip olacak. Bu durumda da inşaat ve emlak sektörü başta olmak üzere iç piyasa ciddi boyutlarda iş hacmi yakalayacak, buna bağlı olarak da istihdama katkı sunulacaktır. Konut edinen yabancılar ticari ilişkilerin gelişmesine de önemli faydalar sağlayacak. Özellikle Körfez ve Arap ülkeleri ile Türk Cumhuriyetleri’nin merakla beklediği yabancıya konut satışının önündeki en büyük engel olan Mütekabiliyet Yasası’nın yeniden düzenlenmesi, ekonomiye de büyük kazanç getirecektir.”

Uygulama kapsamında, özellikle Mersin‘de ciddi satışlar beklendiğini vurgulayan Narin, açıklamasına şöyle devam etti:

”Bugün Mersin gerek ticari gerekse turistik anlamda söz konusu ülkelerin çekim alanındadır. Bölgesinde, coğrafi konumu nedeniyle stratejik bir öneme sahip, altyapısı günden güne güçlenen ve gelecek yeni konut taleplerini karşılayabilecek potansiyele sahip Mersin‘in bu gelişme ile cazibesi daha da artacak. Biz de TURAB olarak sürece olumlu yönde katkı sunmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen