Paz. May 5th, 2024

Bursa Osmangazi Belediyesi, ölümünün 15. yılında Sanat Güneşi Zeki Müren’i andı.


Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni dolduran Bursalılar, Müşerref Akay ve Selami Şahin’in seslendirdiği şarkılarla Müren’i, bir kez daha yadetti.

Osmangazi Belediyesi tarafından 8. kez düzenlenen Sanat Güneşi Zeki Müren’i anma programı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda Bursalıların büyük ilgisi ile gerçekleştirildi.

Program Zeki Müren‘in hayatını anlatan belgesel film gösterisiyle başladı. Gösterinin interaktif bölümlerinde Sanat Güneşi’nin seyirciye hitap etmesi, kısa bir hoş geldiniz konuşması yapması, Yeşilçam’a kazandırdığı birbirinden güzel filmlerden alınan sahneler izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Gecenin konuk sanatçıları Müşerref Akay ve Selami Şahin belgesel filmin ardından sahneye birlikte çıktı. Birlikte seslendirdikleri ilk şarkının ardından Selami Şahin sahneyi Akay’a bıraktı. Akay hem Zeki Müren şarkılarını okudu, hem de Sanat Güneşi ile ilgili anılarını aktardı.

Büyük ustaya onlarca eser veren Selami Şahin de kendi yazdığı Zeki Müren şarkılarını seslendirdi. Müren’in ölümünden birkaç ay önce kendisini arayarak yeni bir albüm yapmak istediğini ve kendisinden “Özledim” şarkısı için müsaade istediğini anlatan Şahin, “Ömrü o albümü yapmaya yetmedi.” dedi.

Gecenin ikinci bölümünde de sanatçılar en sevilen Zeki Müren şarkılarından örnekler sundu. Ünlü sanatçı Müşerref Akay seyircilerin arasına geçerek bir süre Selami Şahin’i özürlü gençlerle birlikte dinledi.

Zeki Müren’i Anma Gecesi’ne Bursa Vali Yardımcısı A. Vedat Müftüoğlu, Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Sezer, Mehmetçik Vakfı ve Türkiye Eğitim Vakfı temsilcileri ile Olgaç ailesinin yanı sıra binlerce Bursalı sanatsever katıldı.

Osmangazi Belediye Başkan Vekili İsmail Kuş, Başkan Yardımcısı Ayhan Sezer ve Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, konuk sanatçılara ve emeği geçenlere plaket verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen