Cts. Nis 27th, 2024

Almanya Belçika’yı 3-1 mağlup etti.


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu son maçında lider Almanya sahasında Belçika ile karşı karşıya geldi. Gruptan çıkmayı garantileyen ve gruptaki 10. maçını da kazanmak için sahaya çıkan Panzerler, galibiyete ihtiyaç duyan Eden Hazard ve arkadaşlarını 3-1 ile geçti. Bu sonuçla 15 puanda kalan Belçika, Azerbaycan‘ı yenerek 17 puana yükselen Türkiye‘ye playoff biletini kaptırdı ve grubu üçüncü sırada bitirdi. Almanya ise doğrudan şampiyonaya katılma hakkını elde etti.

Maçta Almanya‘yı galibiyete taşıyan goller, 31. dakikada Mesut Özil, 33. dakikada Andre Schürrle ve 48. dakikada Mario Gomez’den geldi. Belçika‘nın golünü ise 86. dakikada Marouane Fellaini kaydetti.

Türk asıllı yıldız oyuncu Mesut, gol perdesini harika bir vuruşla açarken diğer iki golün de hazırlayıcısı olarak geceye damgasını vurdu.
MESUT SAZI ELİNE ALDI

Maça galibiyet parolasıyla başlayan Belçika, başlama düdüğü ile birlikte biraz daha istekli gözüken taraf idi. Almanya bu dakikalarda rakibini üzerine çekip savunmaya önem verirken, ilerleyen dakikalarda toparlandı ve ilk 20 dakika geride kalırken oyunda üstünlüğü yavaş yavaş eline almaya başladı.

Pozisyonsuz geçen ilk yarım saatin ardından Almanya, bir korner atışının devamında golü buldu. 31. dakikada, sol kanattan kullanılan kornerin sonunda, Mesut ceza sahası çizgisinin üzerinde topla buluştu ve muhteşem çektiği harika şut direğe çarparak ağlara gitti.

Bu golden sonra Almanya, rakibinin şoktan çıkmasına izin vermeden ikinci golü de bularak iyice rahatladı. Dakikalar 33’ü gösterirken, Belçika‘nın korner atışını kontra atağa çeviren Almanlar, Mesut ile yarı alanı geçti. Yıldız oyuncu, zor durumda topu, solda boş durumda ilerleyen Andre Schürrle’nin önüne attı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Schürrle topun altına çok iyi girerek durumu 2-0’a getirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve devre 2-0 Almanya üstünlüğüyle sona erdi.
GOMEZ ÜÇLEDİ

İkinci yarıya, Romano Lukaku’yu oyuna sokarak başlayan Belçika, kısa sürede kalesinde üçüncü golü gördü. Mesut Özil ile verkaça giren Gomez, Kompany’den şık bir bilek hareketiyle kurtulduktan sonra, ceza sahasının hemen dışında, kalecinin soluna harika bir vuruş yaptı ve bu güzel golle Almanya 3-0 öne geçti.

Hücum ağırlıklı 11’i ile gol için saldıran Belçika, zaman zaman Almanya kalesi önünde tehlikeler yaratsa da net bir pozisyon bulamadı.

Almanya ise kalan dakikalarda tempoyu kontrol edip oyunun hakimiyetini elinde tuttu.

Şeref sayısı için saldıran Belçika aradığı golü 86. dakikada buldu. İkinci yarıda oyuna girmesiyle büyük hareketlilik getiren Dries Mertens, sol kanattan korneri kullandı. Ön direğe gelen ortada Fellaini yaptığı kafa vuruşuyla perdeyi kapattı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 3-1 Almanya galibiyetiyle sona erdi.

Bu arada Almanya‘da yedek kulübesinde maça başlayan Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan, Philipp Lahm’ın yerine oyuna girerek ilk kez Almanya A Milli Takımı formasını giydi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen