Sal. May 7th, 2024

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2017 yılında sınavsız geçişlerin olabileceğini söyledi.


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin ve öğrencilerin merak ettiği birçok soruya yanıt verirken kendisine ilişkin bilinmeyenleri de açıkladı.

Şiiri çok sevdiğini dile getiren Dinçer, Türk edebiyatının önemli ve bir dönemin yasaklı yazarlarından Pınar Kür’ün İngilizce öğretmeni olduğunu söyledi. Dinçer, eğitim camiasını karıştıran öğretmenlere uygulanacak rotasyon, maaş zammı, tablet bilgisayarlar, üniversite sınavı, Teşkilat Yasası’ndaki değişikliklere ilişkin cevap bekleyen birçok konuyu cevaplandırdı. İşte Bakan Dinçer’in eğitim camiası başta olmak üzere toplumu ilgilendiren açıklamalarından önemli satırbaşları:

2017 YILINDA SINAVSIZ GEÇİŞ MÜMKÜN OLABİLİR

Üniversiteye girişte tüm ortaöğretimdeki eğitime rağmen, çok başarılı okullarımıza, bu kadar dershane ve özel öğretmene rağmen matematikte doğru çözme ortalaması 4, sosyal bilimlerde ise 11. Bu rakamlar istediğimiz düzeyde değil. Bizim öğrencilerimiz hiç mi âşık olduklarına şiir yazmıyor? Bunu anlamak mümkün değil. Çocuklarımız şiir okumuyor, kitap okumuyor, müzik dersi veriyoruz do-remi-fa; o kadar. Bir enstrüman çalamıyor. Evet çocuklarımız matematik, fen, sosyal bilimler gibi temel derslerde eksik ama sosyal yönden de eksik çocuk yetiştiriyoruz. Şiir okuyabilen çocuklar yetiştirmeliyiz. Üniversitelerdeki sınav kavramının ortadan kalkmasının sihirli kavramı arz talep dengesidir. Üniversite sınavını kaldırırsak, üniversiteler öğrenciyi nasıl seçecek. Şu anda üniversitenin eğitim için arz ettiği kapasite, Türk toplumunun talep ettiğinin çok altında 165 üniversiteye rağmen. Sınavsız geçiş için arzın lehine bir durumun olması gerekiyor. Benim tahminim 2017 yılında sınavsız geçiş mümkün olabilir.

11 SORUYA SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Müdür başyardımcılığı Sınavı’nda yöneltilen, 100 sorudan 11’inin Eğitim BirSen’in deneme sınavı kitapçığında yer alması tartışma yarattı. Yaklaşık 40 bin eğitimcinin girdiği Müdür Başyardımcılığı Sınavı’ndaki 11 sorunun, Egitim BirSen’in deneme sınavı kitapçığındakilerle aynı olduğunun ortaya çıkmasına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Konuyu araştırıp, inceleteceğim” dedi. Kızılcahamam’da AK Parti Kampı’nda bulunan Dinçer, sınavda olayın nasıl yaşandığını bilmediğini belirterek, “Bu sınavda yöneltilen sorular, öğretmenlerden derlenenlerden oluşuyor. Ancak ben yine de inceleteceğim” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen