Cts. Nis 27th, 2024

MEB ile sanatçı Gülben Ergen işbirliğinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için geçen yıl başlatılan ”Çocuklar Gülsün Diye”kampanyasının süresinin uzatılmasına karar verildi


MEB ile sanatçı Gülben Ergen işbirliğinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için geçen yıl başlatılan ”Çocuklar Gülsün Diye”kampanyasının süresinin uzatılmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile görüşen Gülben Ergen, okul öncesi eğitime daha çok öğrencinin kazandırılması ve projenin ilgi görmesinden dolayı kampanyanın sürdürülmesini talep etmişti. Bunun üzerine kampanyanın devam etmesi kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve sanatçı Ergen İstanbul‘da bir araya gelerek, 22 Ekim Cumartesi günü protokol imzalayacak. İmzalanacak protokol kapsamında üç yılda 30 ilde birer anaokulu veya anasınıfı açılacak. Okulların hangi ilde açılacağı ihtiyaca göre taraflarca belirlenecek.

Çocuklar Gülsün Diye Kampanyası, geçen yıl imzalanan protokolle başlamış ve bir yıl sonunda Tokat, Mardin, Erzurum, Hatay, Trabzon ve Sinop ve İstanbul‘un dezavantajlı yörelerinde iki derslikli anasınıfı yapılarak eğitime açılmıştı.

Buna göre, Tokat Bozçalı’da, Mardin Nusaybin‘de, Trabzon Vakfıkebir Deregözü’nde, Erzurum Köprüköy‘de, Sinop Durağan‘da ve Hatay Reyhanlı‘da Çakıryiğit köyünde Çocuklar Gülsün Diye anaokulları hizmete başladı. Daha sonra İstanbul Valiliğinin onayı ile 3 ay süreyle kampanya uzatılarak İstanbul Pendik‘te de anaokulu yapılmıştı.

Kampanya kapsamında öğrencileri anaokullarına taşıması için her ile servis aracı da tahsis edilmişti. Açılışı yapılan okullar, açılışlarından önce Okulöncesi Eğitim Genel Müdürlüğünce donatılmış, ödenek de gönderilmişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen