Sal. Nis 30th, 2024

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, 12 Haziran seçimleri sonrası Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin yemin etmemesiyle ilgili “‘Tükürdüklerini yalayacaklar, gelip yemin edecekler’ sözlerine tepki göstererek “81 yaşındaki babam o gün ekran başında ağlamış. Babam gibi ben de sinirden ağladım.” dedi.


Habertürk’te Balçiçek İlter’in sunduğu Söz Sende’ye konuk olan CHP‘nin yemin etmeyen tek milletvekili olan İsa Gök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın yemin etmeleri hakkındaki sözleri sonrası, yaşadığı duygusal anları canlı yayında anlattı. Erdoğan’ın "Tükürdüklerini yalayacaklar, gelip yemin edecekler" sözlerinin ağrına gittiğini ifade eden İsa Gök "81 yaşındaki babam o gün ekran başında ağlamış. Babam gibi ben de sinirden ağladım. Bir Başbakan çıkmış açık açık küfrediyor. O sözler kurşun gibi işledi ban. O günden sonra yemin etmem mümkün değildi’" dedi.

BANA KALSA VEKİLLİĞİMİ DÜŞÜRÜRDÜM
Uzun süre yemin boykotunu sona erdireceğini ifade eden CHP‘li İsa Gök, yarın mecliste yemin ederek boykota son vereceğini kaydetti. Balçiçek İlter’in " Peki bugün tükürdüğünü yaladı demeyecekler mi sizin için? Babanız bu karara ne diyor?" sorusuna ise İsa Gök şu sözlerle yanıt verdi:
"Benim bu protestom tutuklu vekillere tepki çekmek ve unutulmamalarını sağlamak içindi. Keşke CHP hiç protestoda bulunmasaydı ve hiç geri adım atmasaydı, bence çok daha kötü oldu. Babam ben seni bilirim git meclis’te kavganı et dedi. Baybal ve Haberal da aynı fikirde. Bana kalsa ben vekilliğimi düşürtürdüm. Yarın yemin edeceğim ama fevkalade üzgünüm"

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen