Sal. May 14th, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 5 haftasında Eskişehirspor deplasmanına konuk olan Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.


Foto galeri için tıklayın

Ligde ilk galibiyetini geçen hafta Karabükspor karşısında alan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’deki kötü gidişatını iyiye çevirmek amacıyla Eskişehirspor deplasmanında gitti.

Avrupa’da fırtına gibi esen bordo mavililer Eskişehirspor maçına da tutuk başladı. İlk yarıda ileri uçta Burak Yılmaz’ı topla buluşturmakta güçlük çeken Trabzonspor, ikinci yarıya bambaşka bir oyun anlayışı ile çıktı.

İkinci yarının hemen başında Eskişehirspor Serdar ile net bir golden yararlanamazken Trabzonspor’da Burak Yılmaz 55 ve 57. dakikalarda sahneye çıkarak takımını 2-0 öne geçiren isim oldu.

Kalesinde 2 golü birden gören Eskişehirspor, bu dakikadan sonra oyunu Trabzonspor yarı sahasına yıksa da pozisyon bulmakta zorlandı.

Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından bordo mavililer ligdeki ikinci galibiyetini alarak puanını 8’e yükseltirken Eskişehirspor 7 puanda kaldı.

DEDE SOLDAN ETKİLİ OLDU

Eskişehirspor’da bu sezon Borussia Dortmund’dan transfer edilen Dede, ev sahibi ekibin nadir ataklarında sol kanattan yaptığı bindirmelerle etkili olmaya çalıştı.

Sol kanatta birçok pozisyonda topla buluşan Dede, ceza sahasına yaptığı ortalarla Trabzonspor kalesinde tehlike yaratan isim oldu.

IVESA’DAN MÜTHİŞ REFLEKS

Trabzonspor’un Eskişehirspor kalesine yüklendiği dakikalarda Halil ceza sahası içinde topla buluştu. Rakibinden sıyrılıp iyi bir vuruş yapan Halil’in şutunu kaleci Ivesa zor pozisyonda müthiş bir refleksle çıkardı.

Pozisyonun devamında topla buluşan Halil, Eskişehirspor savunmasının müdahalesiyle yerde kaldı. Trabzonsporlular bu pozisyında penaltı beklese de hakem Yunus Yıldırım oyunu devam ettirdi.

TOLGA KÖŞEDE YAKALADI!

Ev sahibi Eskişehirspor’un nadir gelişen ataklarında Koray, Trabzonspor yarı alanında topla buluştu. Bordo mavili oyunculardan birer birer sıyrılan Koray ceza sahasına girmek üzereyken vuruşunu yaptı ama köşeye giden topu kaleci Tolga son anda kurtardı.

Tolga’nın sektirdiği topa Kamara hareketlendi ancak Tolga ikinci hamlesinde de başarılı olunca gole izin vermedi.

SERDAR NET KAÇIRDI

İkinci yarının başında maça hızlı başlayan Eskişehirspor, sol kanattan Trabzonspor kalesindeki ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi.

Bordo Mavililerin sol kanadından yapılan ortaya ceza sahası içerisinde müsait pozisyonda kafayı vuran isim Serdar olurken tecrübeli golcü topu ağlara göndermeyi başaramadı.

Serdar’ın kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

Mücadelenin 89. dakikasında kaleci Tolga ile karşı karşıa kalan Serdar, vuruşunu yapmakta gecikince bordo mavili savunma top ayak koydu ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu atağın ardından Eskişehirspor net bir gol pozisyonundan daha eli boş dönmüş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ Burhan sağ kanatta son çizgide topla buluştu, ortasında Celutska topu kornere attı.
88′ Giray bu kez Erkan‘ın topuna müdahale ediyor korner.
86′ Trabzonspor’da ikinci oyuncu değişikliği geldi: oyuna giren isim Aykut Akgün olurken, oyundan çıkan isim Halil Altıntop.
83′ Eskişehirspor’un son oyuncu değişikliği: Rodrigo Tello oyuna girerken, Veysel Sarı oyundan çıkıyor.
81′ Serdar ile çarpışan ve pozisyonda yerde kalan Tolga Zengin, oyuna devam edebiliyor.
80′ Eskişehirspor inanılmaz bir golü kaçırıyor. Serdar, Burhan‘ın indirdiği topta kaleciyle karşı karşıya kaldı. Tolga yerden seken topa müdahale etse de top Burhan‘ın önünde kaldı. Burhan‘ın boş kaleye vuruşunda ise top yan ağlarda kaldı.
76′ Rakip yarı alanın ilk metrelerinde, sağ kanatta topla buluşan Serkan’a Erkan‘ın hareketi faul.
75′ Eskişehirspor’da Burhan ve Boyd’un oyuna girmesiyle sistemsel de değişikler oldu. Ev sahibi sahaya 4-2-4 sistemine yakın bir şekilde diziliyor.
73′ Eskişehirspor’da Burhan‘ın kaybettiği topta, Mustafa hızlı hücuma çıktı. Onun pasında solda topla buluşan Volkan’ın ortasını savunma ters taraftan taça attı.
72′ Koray’ın pasında sağ kanatta topla buluşan Buhan’ın ortasını Giray kafayla karşıladı. Pozisyonun devamında sol kanattan son çizgiye inen Erkan, topun kontrolünü kaybetti, aut.
71′ Serkan Balcı orta sahada kaptığı topta Burak Yılmaz’ı gördü. Burak ceza sahasına doğru girerken yerde kaldı, hakem devam ettirdi.
70′ Burhan Eşer’in yerden ceza sahasına gönderdiği topu, Mustafa Yumlu rahatlıkla karşılıyor.
69′ Sağ kanattan ilerlemek isteyen Koray, Volkan’ın hareketiyle yerde kaldı. Hakem dışarı giden topta Trabzonspor lehine taç kararı verdi.
68′ Burhan, Colman, Adrian ve Celutska’nın arasına girdi ve topu kaybetti. Sonrasında Adrian’a yapılan hareket faul.
67′ Trabzonspor tribünlerinde büyük bir coşku var. Net pozisyon bulmakta zorlanan takımları, iki dakikada gelen gollerle öne geçti.
66′ Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın sorunu ciddi değil, golcü oyuncu tedavisinden sonra oyuna döndü.
64′ Kornerde sağ kanada seken topu Halil ortaladı. Burak’ın vuruşunda top Ivesa’da kalırken. Burak sakatlık yaşıyor.
63′ Colman sol çaprazdaki frikikte kaleyi düşündü ve top direkten döndü. Serkan’ın ikinci vuruşunda Ivesa topu kornere gönderdi.
62′ Trabzonspor’da Burak Yılmaz Colman’ın uzun pasıyla topla buluştu. Sezgin Coşkun ceza sahasının dışında çapraz pozisyonda rakibini faulle durdurdu.
60′ Eskişehirspor’da İskoç golcü Kris Boyd oyuna girerken oyunan çıkan Safet Nadareviç
58′ Eskişehirspor savunmadan çıkarken Trabzonspor presine topu kaybetti. Burak Yılmaz önünde kalan topta, yaklaşık 20 metreden harika bir vuruşla takımının 2. golünü attı.
57′ GOOOLLL Burak Yılmaz
56′ Burak Yılmaz’ın golü Trabzonspor’un ve kendisinin bu sezonki 6. golü oldu.
56′ Adrian’ın sağ kanata atmak istediği top savunmadan sekti ve ceza sahası yuvarlağının hemen üstündeki Burak’ta kaldı. Burak’ın vuruşunda Nadareviç’e de çarpan top Ivesa’nın yanından ağlarla buluştu.
55′ GOOOLLL Burak Yılmaz
52′ Orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan kesiminde topla buluşan Zokora, ceza sahasının önündeki Burak Yılmaz’ı düşündü. Fakat bu uzun pas da yerini bulmadı.
52′ Serdar’ın kafa vuruşu maçın en önemli pozisyonlarından biriydi. Gol pozisyonu açısından kısır bir karşılaşma oluyor.
51′ Serkan’ın uzaklaştıramadığı top Erkan‘da kaldı. Sağ kanattan son çizgiye kadar inen Erkan‘ın ortasına, Serdar’ın kafa vuruşunda yere çarpan top auta çıktı.
48′ Volkan ceza sahası dışında sağ çaprazdan Burak Yılmaz’ı düşünerek orta yaptı, top doğrudan auta çıktı.
47′ Erkan Zengin, rakip yarı alanın ilk metrelerinde Serkan’ı geçmeye çalışırken yerde kaldı, faul düdüğü çaldı.
47′ Serkan Balcı’dan topu alan Volkan Şen, Dede’yi geçmek isterken yerde kaldı, karar devam.
46′ İki takım da ikinci yarılara aynı 11’lerle başladı.
46′ İkinci yarı Burak Yılmaz’ın dokunuşu ile başlıyor.

ESKİŞEHİRSPOR 0-0 TRABZONSPOR İLK YARI SONA ERDİ

45′ Sezgin bu kez sağ kanattan hareketlenen isim. Kaptanın ortasnda top Tolga’da kaldı.
43′ Serkan Balcı’dan basit bir hata. Serkan’ın Giray’a pası kısa düştü ve Kamara’da kaldı. Giray da kayarak pozisyon kaybederken, Serkan hatasını telafi etti ve topu taça attı.
42′ Eskişehirspor defanstan uzun bir topla çıkmak istedi, Diomansy Kamara için ofsayt bayrağı kalktı.
41′ Trabzonspor adına günün bir diğer etkisiz ismi Volkan topu kaybetti. Serkan Balcı’nın Erkan‘a kayarak müdahalesine faul düdüğü çalındı.
40′ Didier Zokora bugün paslarını iletebilmekte zorlanıyor. Burak’ı düşünerek attığı pas da Vanja Ivesa’da kaldı.
39′ Sağ kanattan içeriye doğru hareketlenen Koray, 3 rakibinden kurtuldu ve uzaktan kaleyi düşündü. Tolga yerden gelen topu 2 hamlede karşıladı.
38′ Burak rakibinden kurtulmak isterken Sezgin Coşkun arkadan çekiyor ve maçın ilk kartını görüyor.
37′ Kamara sol kanatta Serkan’ı geçti ve Erkan‘la paslaşmak istedi. Erkan‘ın pasında Dede için ofsayt bayrağı kalktı.
35′ Trabzonspor kontra atağında Burak Koray’ı geçmeyi başaramadı. Sonrasında Didier Zokora’nın pası hatalı.
34′ Veysel sol kanattan bindiren Dede’nin önündeki boşluğu görmek istedi, fakat pası çok hızlı ve top taça çıkıyor.
33′ Zokora kendi yarı alanında kaptığı topun ardından Alper‘in hareketiyle yerde kaldı, hakem devam kararı verdi.
29′ Seken topta Colman sol kanattaki Volkan’ı gördü. Volkan son çizgiye indirip ortaladı. Koray’ın ayak koyduğu top auta çıktı.
29′ Adrian ceza sahası dışında boş bir alan buldu, Polonyalı’nın şutu defanstan döndü.
28′ Sezgin Coşkun kaleyi karşıdan gören bir noktadan sert bir şut çıkardı, fakat top kaleyi bulmadı.
27′ Burak ceza sahası dışında yerde kaldı. Hakem avantaja bırakırken, Colman’ın savunmanın arkasına ortası İvesa’nın kucağında kaldı.
26′ Colman’ın defansın arkasına uzun pasında Adrian’dan önce Diego araya girdi.
25′ Trabzonspor’un ön alanında oynayan Adrian, Halil ve Volkan sürekli olarak yer değiştirerek savunmanın dengesini bozmaya çalışıyor.
23′ Diomansy Kamara sol kanattan hareketlendi. Rakibinden kurtulan oyuncunun ortası Tolga’da kaldı.
22′ Vanja İvesa’nın sol taç çizgisindeki Serdar’a doğru gönderdiği topta, hakem hava topunda Celutska’nın faul yaptığını belirtti.
20′ Burak Yılmaz, Adrian ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasına girdi, ancak Nadarevic iyi bir zamanla araya girdi ve top İvesa’da kaldı.
18′ Erkan Zengin’in topuk pasında sol kanattan ceza sahasına giren Dede, arka direğe ortaladı. Alper‘in dokunuşunda top auta gitti.
17′ Eskişehirspor sağ kanattan etkili geldi, ancak sık çalımların ardından ardından istediği pası yapamayan isim Koray.
16′ Trabzonspor kısa paslar ceza sahasına yaklaşmak isterken yapılan top kaybında Dede hızla rakip yarı alana geçti. Mustafa Yumlu, bu oyuncuyu kendi yarı alanının ilk metrelerinde faulle durdurdu.
14′ Bu topla kontra atağa çıkan Trabzonspor’da Adrian, Colman’a şık bir pas verdi. Colman’ın ortaya çevirmek istediği top ise Halil’e çarparak auta gitti.
14′ Dede’nin rakip yarı alanın ilk metrelerinden ortaladığı topu, Trabzonspor savunması rahatlıkla karşıladı.
13′ Hızlı şekilde rakip yarı alana geçen Alper Potuk’u Gustavo Colman faulle durdurdu. Siyah Beyazlıların sarı kart isteği ise sonuçsuz kaldı.
12′ Tolga Zengin degaj yapmak isterken ayağı kaydı. Tolga’nın vurduğu top Kamara’ya çarparken, çabuk davranan Giray Kaçar araya girdi.
11′ Safet Nadarevic’in yüzünde bir kanama var, saha kenarında tedavisi yapılıyor.
11′ Alper Potuk’un ikinci kornerini ise ön direke Gustavo Colman karşıladı.
10′ Eskişehirspor atağında sağ kanattan yapılan ortaya Celutska ayak koydu. Alper‘in sağdan kullandığı kornerde, Giray kafayla topu bir daha kornere gönderdi.
9′ Maç tam olarak bir orta saha mücadelesi şeklinde başladı. İki takım da topa hakim olup organize olmakta zorluk çekiyor.
8′ Kendi yarı sahasından topla çıkmaya çalışan Adrian’ı Sezgin Coşkun faulle durduruyor.
7′ Bu kez Sezgin Coşkun, defansın arkasında Kamara’yı buluşturmak isteyen isim, ama top çok hızlı ve Tolga Zengin’de kalıyor.
7′ Mustafa Yumlu orta yuvarlakta kaptığı topu, ara pasıyla Burak’a aktardı ama Nadarevic Burak’ın ilerlemesine izin vermedi.
5′ Veysel Koray ikilisi sağ kanattan kısa paslarla hücuma çıktı. Sağ taç çizgisi ve köşe gönderine yakın bir noktada Zokora, Veysel’i faulle durdurdu.
4′ Trabzonspor’un kontra atağında Adrian sol kanattan bindiren Halil’e oynadı. Halil’in ortasını savunma kesti.
4′ Sol kanattan kullanılan kornerde top Tolga’da kaldı.
3′ Nadarevic bu kez savunmanın arkasındaki Kamara’ya gönderdi. Giray kafayla topu kornere uzaklaştırdı.
1′ Eskişehir’de karşılaşma başladı. Orta yuvarlakta Colman’ın yaptığı preste faul kararı çıktı.

ESKİŞEHİRSPOR
Vanja Ivesa
Koray Arslan
Diego Angelo
Safet Nadarevic
Sezgin
Dede
Erkan Zengin
Alper Potuk
Veysel Sarı
Diomansy Kamara
Serdar Özbayraktar

TRABZONSPOR
Tolga Zengin
Ondrej Celustka
Giray Kaçar
Mustafa Yumlu
Serkan Balcı
Didier Zokora
Gustavo Colman
Burak Yılmaz
Volkan Şen
Adrian Mierzejewski
Halil Altıntop

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen