Paz. Nis 28th, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 5. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 mağlup etti.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig’de 5. hafta maçında Galatasaray, Ankaragücü deplasmanına konuk oldu. Ankara 19 mayıs Stadı’nda oynanan maçı Galatasaray 3-0’lık skorla kazandı ve bu sezon deplasmanda ilk galibiyetine ulaştı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 12. dakikada Jan Rajnoch (kendi kalesine), 20. dakikada Kazım Kazım ve 85. dakika Milan Baros (penaltı) kaydetti.

İlk deplasman galibiyetini almak isteyen Galatasaray 20 dakikada bulduğu gollerle Ankaragücü karşısında büyük bir avantaj yakaladı. Oyuna sonradan giren Baros attığı golle maçın skorunu belirledi ve sarı-kırmızılılar sezonun ilk deplasman galibieytine ulaştı. Ayrıca Ankaragücü maçında 3000. golü arayan Galatasaray bu golü Rajnoch’un ters vuruşuyla buldu.

Bu galibiyetin ardından ise Galatasaray 10 puana ulaşırken; Ankaragücü 1 puanda kaldı.

Milli maçlar nedeniyle verilecek aranın ardından Ankaragücü, Trabzonspor deplasmanına konuk olurken; Galatasaray sahasında Bursaspor’u ağırlayacak.

KADROLARDA BİRER DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da sakatlıkları geçen Servet Çetin ve Eboue, Ankaragücü maç kadrosunda yer aldı. İki futbolcu da başkent deplasmanında yedek soyunan futbolcular arasında kaldı.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, geçen hafta Eskişehirspor maçındaki ilk 11’i kaleci Aykut’un dışında korudu. Aykut’un yerine kırmızı kart cezası dolan Muslera, kaleyi devralırken Aykut yedekler arasında yer buldı.

Galatasaray’da kaleci Ufuk Ceylan‘ın yanı sıra Aydın Yılmaz, Ayhan Akman, Serkan Kurtuluş ve Semih Kaya maç kadrosunda yer almadı.

Ankaragücü’nde ise teknik direktör Ziya Doğan, Gençlerbirliği maçındaki kadroda Galatasaray gibi tek değişikliğe gitti.

Doğan, Güven’in yerine Özgür Çek’e ilk 11’de görev verdi.

RAJNOCH İKİ DAKİKADA HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ!

Başkent’te orta saha mücadelesi şeklinde başlayan maçta ilk ciddi tehlikeyi ev sahibi Ankaragücü yarattı. G.Saray kalesine hızlı atak geliştiren Başkent ekibinde Rajnoch 11. dakikada ceza sahası içinde topla buluştu. Rajnoch’un sağ çaprazdan vuruşunda Fernando Muslera gole izin vermedi.

Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Galatasaray‘ın orta sahadan Selçuk İnan ile kullandığı serbest vuruşta Rajnoch ters bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi ve sarı-kırmızılı takım 1-0 öne geçti. Bu gol ayrıca Galatasaray‘ın tarihindeki 3000. golü oldu.

G.SARAY HATAYI AFFETMEDİ

Yediği golden sonra Galatasaray kalesine çok adamla gitmek isteyen Ankaragücü 20. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Topu kapan ve hızlı çıkan Galatasaray‘da Engin Baytar’ın pasında Kazım Kazım ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluştu. kazım çok sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Özden’i mağlup ederek durumu 2-1 yaptı.

İlk yarının geride kalan bölümünde Galatasaray üçüncü golü bulabilmek adına etkili bir atak geliştiremedi. Ankaragücü ise zaman zaman kazantları kullanarak pozisyon bulmaya çalışsada, sarı-kırmızılı savunmayı aşamadı.

ELAMNDER TEK BAŞINA

Karşılaşmanın ikinci yarısında Ankaragücü orta sahayı kalabalık tutarak yoğun presle Galatasaray‘ı baskı altına almak istedi. Ancak Galatasaray, Ankaragücü’ne pek fazla boş alan bırakmadı ve oyun orta sahada sıkıştı.

Dakikaların ilerlemesiyle birlikte Ankaragücü gol ve goller bulabilmek için daha çok ileri çıktı. Elmander ileride yalnız kaldığı için sarı-kırmızılar tehlike yaratmakta zorlandı.

TERİM’DEN BAROS HAMLESİ

İsveçli Elmander’in ileride tek başına kalmasının ardından Galatasaray‘da teknik direktör Fatih Terim değişikliği gitti. Engin Baytar 74. dakikada kenara gelirken Milan Baros oyuna girdi. Bu değişikliğin ardından Elmander ve Baros ileri uçta birlikte görev yaptı.

BAROS SKORU BELİRLEDİ

Çek golcü Baros oyuna girdikten on dakika sonra ise ceza sahası içinde Aydın Toscalı’nın müdahalesi sonucu yerde kalınca Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Baros takımına kazandırdığı penaltıyı kendi kullandı ve golünü atarak durumu 3-0 yaptı. Kalan bölümde başka gol olmayınca Galatasaray 3-0’lık skorla ilk deplasman galibiyetini almış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

90′ Karşılaşmada 2 dakika uzatma oynanacak.
89′ Karşılaşmada son dakikalara doğru girdik. Ankaragücü, oyunun genelinde rakibine karşı vasat bir performans gösterdi.
87′ G.Saray’da Kazım, Aydın‘a yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.
85′ Milan Baros, kaleci Özden’i ters köşeye yatırarak takımın 3. golünü kaydetti.
85′ GOOOLLL Baros (Penaltı)
84′ Baros yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi
82′ Sağ taraftan Sabri’nin açtığı ortada Ediz, kafasıyla topu uzaklaştırıp tehlikenin büyümesini önledi.
80′ Selçuk İnan’ın ortasında Ankaragücü’lü savunma oyuncuları topu uzaklaştırmayı başardı.
79′ Ankaragücü’nde Baros’a faul yapan Ediz sarı kart gördü. Galatasaray tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.
78′ Selçuk’un kullandığı korner atışında Gökhan Zan‘ın vuruşu az farkla dışarıya gitti.
77′ Oyunun bu dakikalarında konuk takım pas yapıyor. Ankaragücü topu kapmakta zorlanıyor.
73′ Konuk takımda Engin Baytar yerde kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
72′ Galatasaray, Kazım’la etkili geliyor. Eboue’nin sağ taraftan vuruşunda araya giren Aydın Toscalı tehlikeyi uzaklaştırdı.
67′ Ankaragücü, bu dakikalarda oyundan kopmaya başladı. Galatasaray orta alandan Felipe Melo ve Selçuk İnan’la etkili geliyor.
65′ G.Saray’da Riera çıkarken yerine Eboue giriyor.
64′ G.Saray Felipe Melo ile gelirken, Aydın Toscalı’nın müdahalesiyle konuk takım faul atışı kazandı.
63′ Kazım’ın vuruşunda Özden topu yumrukladı. Sağ taraftan Selçuk İnan’ın sürüklediği pozisyonda Özden bir net kurtarış daha yaptı.
62′ Ankaragücü’nde oyuncu değişikliği. Kağan Söylemezgiller oyundan çıkarken yerine Güven Varol dahil oldu.
59′ Sol taraftan gelen Ankaragücü’nde Özgür Çek’in şutu farklı açılarla dışarıya gitti.
58′ Elmander, 2 dakika içerisinde 2 önemli pozisyondan yararlanamadı. Kaleci Özden, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Elmander’in şutunu çelmeyi başardı.
57′ G.Saray önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Elmander’in vuruşunda kaleci Özden topun sahibi oldu.
56′ Galatasaray sol taraftan Hakan Balta ile gelmek istedi. Ankaragücü’nden araya giren Uğur Uçar pozisyonu uzaklaştıran oyuncu oldu.
İddaa tam listesini ve listedeki tüm maçlar için yorumları, canlı sonuçları, yazarlardan iddaa tahminlerini, kazandıran kuponları Sporx İddaa’da bulabilirsiniz.
55′ Selçuk İnan’ın yerden pasında Ankaragücü’lü oyuncular araya girdi. Sabri’nin ortasında kaleci Özden topun sahibi oldu.
54′ Galatasaray, tehlikeli bir yerden Selçuk İnan ile serbest vuruş kullanıyor. Hakem ceza sahası içerisinde itişen Ediz ve Gökhan Zan‘ı uyarıyor.
53′ Tisdell’in ortasında Jan Racnoch’dan önce araya Gökhan Zan girip topu uzaklaştırdı.
52′ Ankaragücü’nde yerde kalan Aydın Toscalı, kısa süreli sakatlık yaşasa da ayağa kalktı.
50′ Özgür’ün ortasında araya giren Selçuk İnan topu uzaklaştıran oyuncu oldu. Ankaragücü bir korner fırsatından daha etkili yararlanamadı.
49′ Ankaragücü’nde top kaybı. Araya Selçuk İnan girdi. Bu sefer de Galatasaray topu kaybetti. Tisdell’in müdahalesinde topu kapan Ankaragücü solda gelmeye çalıştı. Gökhan Zan‘ın müdahalesinde top kornere gitti.
47′ Sol taraftan Riera ile gelen Galatasaray boş alan bulmaya çalışıyor. Selçuk’un yanlış pasonda araya giren Özgür Çek topu kaptı.
46′ G.Saray ikinci yarıya etkili başladı. Riera’nın şutunu araya giren Ankaragücü’lü savunmacıları uzaklaştırdı.

ANKARAGÜCÜ 0-2 GALATASARAY İLK YARI SONA ERDİ

45′ Ankaragücü, sol taraftan Turgut’la geldi. Sabri’yi çalımlayan genç oyuncu ceza sahasına çıkarsa da Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.
43′ G.Saray yine etkili çıktı. Sağ taraftan Riera ile gelişen atakta, İspanyol oyuncu topu kaptırınca Ankaragücü’lü savunmacılar topu uzaklaştırdı.
42′ İlk goldeki yerden serbest vuruş kullanan Galatasaray‘da Selçuk’un şutu barajdan döndü. Galatasaray‘ın atağı sürüyor.
41′ Riera’ya faul yapan Kağan, sarı kart gördü.
40′ G.Saray bu dakikalarda kendi yarı sahasında pas yapıyor. Ankaragücü’lü oyuncular topu kapmakta zorlanıyor.
39′ Ergin Keleş’in ortasında top farklı şekilde kimseyi bulmadan dışarıya çıktı.
39′ Özgür Çek’le sol taraftan gelmeye çalışan Ankaragücü, atağı etkili değerlendiremedi. Bu dakikalarda Kazım ve Riera da savunmaya yardıma geliyor.
38′ Sabri’nin kullandığı taç atışında Elmander topu kafayla Kazım’a kazandırmak isterken, Kazım’ın müdahalesi sonucu hakem faul çaldı.
35′ Özgür’ün ortasını bu sefer Tomas Ujfalusi karşıladı. Ankaragücü’nün atağı sürüyor. Ediz’e yapılan faul sonrası serbest vuruş kullandılar.
34′ Ankaragücü Rajnoch’la geldi. Uğur Uçar‘ın ortasında Gökhan Zan‘ın kafayla darbesi sonucu top kornere gitti.
33′ Selçuk İnan’ın ortasında Felipe Melo’nun kafa vuruşu farklı açılarla dışarıya gitti.
33′ Galatasaray Kazım’la 3. gole yaklaştı. Kaleci Özden topu kornere çeldi.
32′ Hürriyet’in sağ taraftan ortasında Tomas Ujfalusi topu kafayla uzaklaştırmayı başardı.
30′ Paslaşarak kullandıkları pozisyonda araya Uğur Uçar girip tehlikeyi uzaklaştırdı. Hakan Balta‘nın faulüyle ev sahibi serbest vuruş kullandı.
30′ G.Saray sol taraftan Kazım’la geldi. Topla buluşan Selçuk, Hürriyet’in müdahalesiyle yerde kaldı.
29′ Ediz’in ceza sahasına indirdiği topta Tisdell’in vuruşu farklı açılarla dışarıya gitti.
28′ Tisdell’in yerde kalmasıyla Ankaragücü, orta alanın ön tarafından serbest vuruş kullandı.
27′ Sağ taraftan Tonia Tisdell ile gelişen Ankaragücü atağında, Tisdell’in ortasında Jan Racnoch’un cılız kafa vuruşu auta gitti.
25′ Anlaragücü, orta alanda pas yapmaya çalışıyor. Galatasaray‘da forvet Elmander dahi bu dakikalarda pres yapıyor. Ev sahibi kendi sahasından uzun paslar dışında çıkmakta zorlanıyor.
21′ Ankaragücü, kornerinde Engin Baytar araya girip, takımını hızlı atağa kaldırdı. Engin pasında buluşan Selçuk İnan, sağ taraftan bindirme yapan Kazım’ı gördü. Kazım’ın müthiş şutu ağlara giderken, konuk takım 2 farklı üstünlüğü ele geçirdi.
20′ GOOOLLL Kazım
19′ G.Saray çıkarken Tomas Ujfalusi ile topu kaybetti. Ankaragücü, Kağan’la gelirken araya giren Selçuk İnan, topu kornere gönderdi.
18′ Sol taraftan gelmeye çalışan Ankaragücü’nde uzun pasla Özgür Çek, defansın arkasına kaçırılmaya çalışılsa da top fazlasıyla hızlı.
16′ Engin’in geri pasında araya giren Jan Racnoch, Selçuk İnan’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Ev sahibi faul kazandı.
15′ Galatasaray, orta alanda üstünlüğü ele aldı. Riera’nın ortasına gelişine vuran Engin Baytar’ın yarım volesi az farkla dışarıya gitti. Galatasaray bu dakikalarda etkili geliyor.
13′ Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta Ankaragücü, savunmasından Jan Racnoch’un ters kafa vuruşu sonrası top ağlara gitti. Kaleci Özden’in yapabileceği bir şey yoktu.
12′ GOOOLLL Rajnoch Kendi kalesine
11′ Ankaragücü maç başından bu yana ilk defa bu kadar etkili geldi.
11′ Ankaragücü bu dakikalarda Tonia ve Kağan’la etkili olmaya çalışıyor. Rajnoch’un vuruşunda kaleci Muslera, önemli bir pozisyonu çıkartmış oldu.
10′ Selçuk İnan’la sağ kanattan gelmeye çalışan Galatasaray‘da araya giren Aydın Toscalı, topun sahibi oldu. Galatasaray‘da Selçuk’un penaltı beklentisi var.
9′ Savunmadan dönen topu kontrol eden Engin Baytar, topu Riera’ya verdi. Riera’nın ortasında Ankaragücü savunması topu uzaklaştırdı.
8′ Kazım’la gelişen atakta Ankaragücü’nde araya giren Özgür Çek’in müdahalesiyle top kornere gitti.
7′ Ankaragücü ilk defa kalabalık geldi. Çek oyuncu Jan Racnoch’un uzaktan şutu farklı açıdan dışarıya gitti.
6′ Sol taraftan gelen Tisdell, topu kontrol edemedi. Sabri araya girip tehlikeyi uzaklaştıran isim oldu.
5′ Geride kalan 5 dakikada oyunun genel hakimi Galatasaray. Ankaragücü, oyuna tutuk başladı.
4′ Gökhan Zan’ın pasında topla buluşan Elmander, rakip savunma arasında etkili olamayınca topu kaptırdı.
3′ Ankaragücü, orta alanda pas yapmakta zorlanıyor. Galatasaray Melo ve Selçuk İnan’la pres yapıyor.
2′ Galatasaray Kazım’la geldi. Riera’ın pasında topla buluşan Elmander, istediği vuruşu gerçekleştiremeyince top auta gitti.
1′ Maçın ilk dakikalarında Galatasaray kendi yarı sahasında top çeviriyor. Hakan Balta‘nın sol taraftan geliştirdiği ortada kaleci Özden, tehlikeyi farkederek çıkıp topu kontrol etti.

ANKARAGÜCÜ
Özden
Uğur
Ediz
Rajnoch
Aydın
Özgür
Kağan
Hürriyet
Tisdell
Ergin
Turgut

GALATASARAY
Fernando Muslera
Sabri Sarıoğlu
Tomas Ujfalusi
Gökhan Zan
Hakan Balta
Engin Baytar
Felipe Melo
Selçuk İnan
Kazım Kazım
Albert Riera
Johan Elmander

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen