Cum. Nis 26th, 2024

Cübbeli Ahmet Hoca Habertürk canlı yayınında Muhteşem Yüzyıl dizisini topa tuttu.


Hürrem Sultan’ın göğüs dekoltesine tepki gösteren Cübbeli Hoca canlı yayında diziye saydırdı.

KATMERLİ GÜNAH
Habertürk’te Yiğit Bulut‘un sunduğu "Sansürsüz" programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Muhteşem Yüzyıl dizisine ağzına geleni saydı. Muhteşem Yüzyıl dizisinin ve oyuncularının "katmerli günah" içinde olduklarını söyleyen Cübbeli Hoca, ağzına geleni saydırdı.

ASLINI YANSITMIYOR
Osmanlı Devleti’nin gerçeğinin Muhteşem Yüzyıl dizisiyle saptırıldığını kaydeden Cübbeli Ahmet Hoca, dizinin konu ettiği saray hayatının ekrana yansıtıldığı gibi olmadığını belirtti. Kanuni Sultan Süleyman döneminde şeyhülislamlar tarafından verilen fetvaları incelediğini ifade eden Cübbeli Hoca "Kanuni döneminde her alanda her detayda İslam’ın ve Kuran esas alınırdı diye konuştu.

ABDEST YOK, NAMAZ YOK

Dizideki karakterlerin isimlerinin gerçek olduğunu ifade eden Cübbeli Hoca "Bunları dışarıya yansıtıyorsunuz ama bunlarda namaz yok, abdest yok, zikir yok. Hiç bir İslam figürü yok. Her şey kafirlerin, din düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek şekilde hazırlanmış." dedi.

GÖĞÜSLERİNİ GÖSTERMEYE NE HAKKI VAR?

Cübbeli Hoca eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:
Kadınlarının başları açık, göğüslerinin bir kısmı açık. Böyle bir şey olabilir mi? Hadi kocasına dekolte giysin. Başka paşalara yabancılara dolaşıyorlar. Kanuni karısını paşaya göğsünü açık bir şekilde demeye ne hakkın var? Ben Kanuni’ye günahsız demiyorum ama, senin bu millete Kanuni’nin karısının göğüslerini açıp göstermeye ne hakkın var? Bir yalan iftirayı tehir etmeye çalışıyorlar.

AHLAKINI BOZUYORLAR

Bir kadın ağlıyor haberlerde gördüm. Ben çocuğuma Kanuni’yi nasıl anlatacağım. Bütün ecdadın ihtişamı çocuğun gözünün önünden silindi gitti. Daha ne dersek diyelim diyor. Bu diziler Ortadoğu’da izleniyor. Burası yetmiyor oraların da ahlakını bozuyorlar."

HÜRREM SULTAN’A İFTİRA EDİYORLAR

Cübbeli Ahmet Hoca "Padişah hanımlarından hiç birinde İslam’a karşılık bir hainlik görülmemiş. Hürrem Sultan meselesi; Evet insanlarda kıskançlık olur, benim çocuğum padişah olsun ister. Kumalık kıskançlık doğurur bu günümüzde de var yani kısaca tabiatında var insanın. Şimdi kim diyebilir ki Hürrem Sultan hain, babasının intikamını almak için sarayın düzenini bozdu? Hürrem Sultan sarayın neresini bozdu, Mekke’ye en evvel hayır yapan, su hayırları yapan, Kudüs’te vakıflar yaptıran kişi. Bu paralarını buna harcamaya mecbur mu? Gider bunlarla altınlarını mücevherlerini artırabilirdi. Bunlar İslam’ı içine sindirmiş insanlar” dedi.

BÜTÜN ECDATIN İHTİŞAMINI SİLDİLER
Bazı kişiler bu dizilerden para kazanacak diye, hatta Ermeni lobileri sevindirecek diye zaten biz de Osmanlıyı böyle tanıtmak istedik ama beceremedik, kendi torunlarına başarttırtık diyecekler. Belki de amaçları buydu. İnsanların atalarına bu kadar hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Kanuni’nin 46 senelik padişahlık döneminde 11 senesi kazaya gitmiştir. En çok dinlemeye ihtiyacı olduğu döneminde ibadet etmiştir. 50 sene kitap okutacağınıza böyle bir dizi yaparsınız ve bütün tarihi yıkarsınız” dedi.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen