Paz. May 5th, 2024

Kılıçdaroğlu, Star TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Arena programına katıldı. Programın Star anahaber bülteninde yayınlanan bölümünde, Kılıçdaroğlu’nun gündeme ilişkin bazı açıklamalarına yer verildi.


Başbakan Erdoğan’ın Makedonya gezisi dönüşü gündeme getirdiği Alman Vakıflarından kredi isteyen belediyeler konusu ile ilgili bir açıklama yapmış, daha sonrada yeni bir açıklama yaparak CHP‘ye çağrıda bulunmuştu. "Eğer isterlerse gerekli bilgileri, belgeleri veririz" diyen Erdoğan’a yanıt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘ndan geldi. Arena’ya konuk olan Kılıçdaroğlu ise, Başbakan Erdoğan’ı iddiasını ispata davet etti.

Kılıçdaroğlu "Başbakan Erdoğan, o Alman Vakfından kredi isteyen belediye başkanını ispat ederse söz veriyorum, o belediye başkanını partiden ihraç edeceğim." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:
Bana söylesin şu belediye PKK’ya yardım yaptı diye.. Ben söz veriyorum, o belediye başkanını partiden ihraç edeceğim. Ama bunu kanıtlayamazsa bir başbakan durum daha vahim.

Biz büyük belediyelerimizde böyle bir şeyin olmadığını öğrendik. Ancak diğer belediyelerimizde, takdir edersiniz ki bu zaman alan bir şey. Araştıracağız tabii ki. Biz hiç bir zaman şunu söyledik mi? Efendim şu belediye PKK’ya dolaylı yollardan yardım yapıyor. Sayın başbakan bunun üstüne gitmeyin. Dedik mi? Hayır. Açık çağrı yapıyoruz. Üzerine gidin, biz size destek vereceğiz.

Ben buradan kendisine açık bir çağrıda bulunuyorum. Bir o Alman Vakıfları hangi vakıflar? İki ne kadarlık krediyi, hangi CHP‘li belediyeye açmıştır? Üç CHP‘li belediye PKK örgütüne eğer bir yardım yapmışsa onu açıkla, kesinlikle o saniye onu kapının önüne bırakacağım. Bu olay çok vahim bir olaydır. İddiayı ortaya atan başbakanın, bu iddiasını ispat yükümlülüğü vardır.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen