Paz. Nis 28th, 2024

Deprem nedeniyle “buruk” kutlanan Cumhuriyet Bayramı için Meclis’te gerçekleştirilen törene “siyasi gerilimin” gölgesi düştü.


MHP ve BDP genel başkanlarının katılmadığı törende, Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki soğukluk dikkat çekti. Org. Özel de, törende Kılıçdaroğlu’nu pas geçip Erdoğan’la selamlaştı.

Van depremi nedeniyle “buruk” kutlanan Cumhuriyet Bayramı için Meclis’te gerçekleştirilen törene “siyasi gerilimin” gölgesi düştü. Devlet erkanını buluşturan Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara’da ikinci ve son tören TBMM’de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM tören salonunda kutlamaları kabul etti. Gül’ü, Meclis’e gelişinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek askeri törenle karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Gül, tebrikleri kabul etmek üzere Tören Salonuna geçti. Gül, törenin başlamasından önce bir süre bu salonda Çiçek ile sohbet etti.

SOĞUK RÜZGAR

Tören salonunda yerini alan ilk lider Başbakan Erdoğan oldu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan kısa bir süre sonra salonda yerini alırken, iki lider arasında herhangi bir selamlaşma ya da tokalaşma olmadı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu tören boyunca göz göze dahi gelmemeye özen gösterdi. Kılıçdaroğlu yerine geçtikten sonra hemen yanında bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile tokalaştı. Erdoğan, CHP liderine sırtını yan dönerek önce Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ardından da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile uzun süre sohbet ederken, CHP lideri de protokolde karşı çaprazında bulunan bakanlardan Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı ile uzaktan selamlaşıp, kendilerini izleyen foto muhabirleri ve kameramanları gülümseyerek seyretmeyi tercih etti.

Bu tip törenlere ilk gelen isim olmasıyla tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anıtkabir programında hazır bulunmasına karşın Meclis’teki törenlere katılmadı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, VATAN’ın konuya ilişkin sorularına “Anıtkabir’deki törenlerde vardık” karşılığını vermekle yetindi. BDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da törene gelmedi. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Demirtaş’ın Ankara dışında olduğunu söyledi.

BAŞIYLA SELAMLADI

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ise beraberinde kuvvet komutanlarıyla birlikte törenin başlamasına çok kısa bir süre kala salondaki yerini aldı. Özel, protokoldeki Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki yerine ilerlerken CHP liderinin önünden başı önde geçti, Erdoğan’a ise başıyla selam verdi. Erdoğan’ da baş selamıyla karşılık vererek Özel’e “Hoşgeldiniz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün yabancı misyon şeflerinin kutlamaları kabulü sırasında ilginç anlar yaşandı. Gül’ün misyon şefleriyle tokalaşması sürerken araya giren ve TBMM yetkilileri tarafından Aydın eski Milletvekili Mustafa Karadağ olduğu belirtilen kişi, elinde bastonuyla Cumhurbaşkanı’nın önüne geldi. Rahatsızlığı nedeniyle ayakta durmakta güçlük çektiğini o yüzden bekleyemediğini söyleyen Karadağ, Gül’ün bayramını tebrik etti.

MECLİS’TE SÜRPRİZ KAHVALTI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan’ı makamında kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın yanı sıra çok sayıda bakan da katıldı.Çiçek’in kahvaltıda konuklarına simit, peynir ve çay ikram ettiği öğrenildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kahvaltının ardından TBMM’den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım kahvaltıda ne konuşulduğuna ilişkin soruya “Siz aranızda ne konuşuyorsanız biz de onu konuştuk” dedi. Bir başka soru üzerine, ikramda bir kusur olmadığını belirten Yıldırım, “Öyle abartılı da değildi ama çok fakir de değildi. Her evde olabilecek bir kahvaltıydı” diye konuştu.

GÜL’Ü GÜLDÜRDÜ

Vietnam ve Hırvatistan büyükelçileri Cumhurbaşkanı’nı başlarıyla selamlayıp geçerken, Gül’ün elini uzatması üzerine geri dönüp tokalaştılar. Gül’ün Vietnam Büyükelçilisi’nin ardından Hırvatistan Büyükelçisi’ni de durdurmak zorunda kaldığını belirtir şekilde kameraman ve fotomuhabirlerine eliyle işaret etmesi salonda gülüşmelere yol açtı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen