Paz. May 5th, 2024

Mersin’in Silifke ilçesindeki İzcilik Tesisleri’ne yerleştirilen Vanlı depremzedelerin çocukları eğitime başladı.


Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Tesisleri’ne yerleştirilen Vanlı depremzedelerin eğitim çağındaki çocukları okula başladı.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın ve Şube Müdürü Cemalettin Turan nezaretinde tesisten servisle getirilen çocuklar, Atakent beldesindeki Kapızlı Rasim Bozbey İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından karşılandı. Önce öğretmenlerle bir araya gelen çocuklar, daha sonra sınıflara yerleştirildi.

Müdür Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk etapta 14 öğrenciyi okula yerleştirdiklerini söyledi.

Sayının az olması nedeniyle çocukları Rasim Bozbey İlköğretim Okuluna getirdiklerini ifade eden Aydın, ”İlerleyen günlerde öğrenci sayısının artması durumunda tesis içerisinde okulumuza bağlı olarak 1. sınıftan 5. sınıfa kadar derslikler açacağız. Şu anda 14 öğrenciyi sınıflara yerleştirdik. Okul öncesi 7 öğrenci ise tesiste derse başlayacak” dedi.

Öğrencilerin tüm kitap, defter ve kıyafetlerinin de hazırlandığını vurgulayan Aydın, çocukların yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışıp kaynaşacağını, önümüzdeki günlerde de normal eğitimlerine başlayacaklarını kaydetti.

Depremzede çocuklar ise yeniden okula başlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Çoğunluğu doktor, hemşire ve öğretmen olmak istediklerini ifade eden çocuklar, ”Çünkü memleketimizde yaşadığımız depremde insan sağlığının ve eğitimin önemini gördük. O yüzden doktor, hemşire veya öğretmen olmak istiyoruz” diye konuştular.

Yeni arkadaşlarının da kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten çocuklar, okula ve arkadaşlarına kısa zamanda alışacaklarını söyledi.

Vanlı depremzede çocukları bağırlarına basan ve onları sıcak ve samimi duygularla karşılayan öğrenciler ise, ”Hepimiz kardeşiz. Onlarla eğitimimize güzel bir şekilde devam edeceğiz. Onlar da artık bizim arkadaşlarımız” dediler.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen