Cts. Nis 27th, 2024

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van’da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem üzerinden geçen 1 aylık süre içinde, Van il sınırları içinde 5 bin 205 deprem meydana geldiğini açıkladı.


AFAD, vatandaşları, kesinlikle hasar gören binalara girmemeleri konusunda uyardı.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Van’da 23 Ekim tarihinde yaşanan ilk depremin ardından yaşanan artçı depremleri grafiklerle sundu. Artçı deprem sayısının, ilk depremden itibaren 1 aylık sürede 5 bin 205 olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu deprem aktivitesinin sayısının azalarak devam edeceği tahmin edilmektedir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nca çözümü yapılan artçı şoklardan 3 bin 329 adedi 2 ile 3 arasında, bin 670 adedi 3 ile 4 arasında, 152 adedi 4 ile 5 arasında, 11 adedi 5 ile 6 arasında hesaplanmıştır. AFAD Başkanlığı’nca işletilen Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı’ndan elde edilen verilere göre, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen birinci depremin Muradiye İstasyonu’nda ölçülen en yüksek ivme değeri Kuzey-Güney yönünde 178.5 gal, 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremin ölçülen en yüksek değeri ise Van Merkez İstasyonu’nda Doğu-Batı yönünde 246.0 gal olarak belirlenmiştir." denildi.

Bölgede, AFAD Başkanlığı’nın Ulusal Sismolojik Deprem Gözlem Ağı ve Ulusal Kuvvetli Yer Hareketi Gözlem Ağı tarafından deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat olarak sürekli izlendiği belirtildi. Mevcut istasyonlara ilaveten Deprem Dairesi Başkanlığı’nca yeni istasyonlar kurulduğu ifade edildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen