Cts. Nis 27th, 2024

Terör örgütü KCK’nın Avrupa’daki eşiti CDK, Hac organizasyonları da düzenleyerek yılda en az 20 milyon euro gelir elde ediyor. Bu para Roj TV ve Kandil’e gönderiliyor.


Marksist-Leninist terör örgütü PKK’nın çatı kuruluşu KCK’nın, Avrupa’da Hac organizasyonu yaptığı iddia edildi. KCK’nın bu şekilde yılda 20 milyon euro toplayarak Roj TV ve örgütün Kuzey Irak’taki üssü Kandil’e aktarıldığı ileri sürüldü. Ayrıca Hac organizasyonları sırasında örgütün dağ kadrosuna adam kazandırmaya da çalıştığı iddia edildi. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Merkezi (UTSAM) tarafından Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu’nda KCK’nın finans kaynakları masaya yatırıldı. Terörizmle mücadele eden uluslararası kurumların işbirliğiyle yapılan araştırmalarda KCK’nın din istismarı üzerinden sağladığı maddi kaynaklar da anlatıldı.

Fetva ile 20 milyon euro toplandı

Uluslararası istihbarat raporlarına göre, Avrupa’da yaşayan dindar Kürtleri hedef alan KCK’ya bağlı Kürdistan İslam Topluluğu’nun başında bulunan Mele Şerif, PKK’ya parasal yardım yapılmasının yanı sıra dağ kadrosuna yeni militanların katılması için fetva veriyor. Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu, Kürdistan Ulusal Kongresi, Esnaflar Birliği, Kürt Kızılayı ve Kürdistan İslam Topluluğu’nu bünyesinde barındıran Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu (CDK), bu fetvalar aracılığıyla yıllık 20 milyon euro gelir sağlıyor. Terör örgütüne finansman sağlayan topluluk, aynı zamanda Hac ve Umre organizasyonu yapıyor. Örgüt, Hac ve Umre organizasyonlarının parasal getirisinin yüksekliği nedeniyle başvuruyor. Avrupa’dan Suudi Arabistan’a Hac veya Umre için götürülen dindar Kürtler, KCK bayrağı altında gezdiriliyor.

Roj TV ve Kandil gönderiliyor

CDK, yıllık kayıtlı cirosu 20 milyon Euro’yu örgüt faaliyetlerine paylaştırıyor. İstihbarat raporları ve uluslararası terörizmle mücadele kurumlarının araştırmalarına göre bu 20 milyon Euro’nun 10 milyonu Roj Tv başta olmak üzere medya yapılanmalarına veriliyor. CDK’nın Avrupa’daki birimlerine 7 milyon Euro aktarılıyor. Geriye kalan 3 milyon ise Kandil’e gönderiliyor. Fakat, resmi kayıtlara göre 20 milyon Euro olan bu rakama kayıtdışı miktar eklendiğinde daha da büyük bir meblağın ortaya çıktığı belirtiliyor. KCK’nın Avrupa’daki izdüşümü CDK’nın bünyesinde faaliyet gösteren Kürt Kızılayı’nın son istismarı ise geçen Ekim ayında meydana gelen Van depremi sonrasında yaşandı. “Van’daki depremzedelere gönderilecek” diye Avrupa’da yaşayan Kürtler’den toplanan paralar Kandil’e gitti.

Bünyamin DEMİRKAN/ ANTALYA

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen