Paz. Nis 28th, 2024

TBMM’de şike yasası görüşmeleri sırasında kürsüde konuşurken su bardağını kırarak parçalarını Ak Parti grubuna doğru fırlatan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Bu millet için değil bardak, kafam kırılsa da önlerinde kafamı eğmeyeceğim” dedi


Kaplan, şike yasasının Meclis’ten geçmesiyle siyasette şike döneminin başladığını ileri sürdü. BDP Şırnak İl kongresi için kente gelen Hasip Kaplan, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Mecliste bir tek muhalefet yapan partinin BDP olduğunu öne süren Kaplan, kürsüde kendisine sataşıldığını, Meclis Başkanı’nın da görevini yapmamasının bardak kırma olayına neden olduğunu söyledi. Kaplan, şunları söyledi:

"Çok açık ifade ediyorum, değil bardak, kafam kırılsa asla ve asla önlerinde kafamı eğmeyeceğim. Çünkü, ben milletin iradesini temsil ediyorum, halkımın iradesini temsil ediyorum. Onların oylarıyla geldim. Onların karşısında dimdik bir mücadeleyi sürdürmeye de kararlıyız. Biz Anayasadan doğan bütün haklarımızı ve hukukumuzu ısrarla koruma konusunda da kararlıyız. Yeter ki kırılan umutlar ve yürekler olmasın diyoruz. Bu sözleri söylerken çok net bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Bu şike yasasıyla siyasette şike dönemi başladı. 550 milletvekili vardı. Bizim mecliste bulunan milletvekili sayımız 30 neden iktidar partisi AKP, CHP ve MHP yüzde 40 oranında fire verdi."

ŞIRNAK’TA OPERASYONLAR SÜRÜYOR
Şırnak’ta operasyonların sürdüğünü, belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin tutuklandığını belirten Hasip Kaplan, şunları söyledi:

"Yani 500’e yakın seçilmiş siyasetçi AKP hükümetinin hukuksuz operasyonları sonrası gözaltına alındı ve tutuklandı. Görevden alındılar. Şunu çok açık söyleyeyim. Bu hukuksuzluk aynı zamanda Şırnak halkının iradesine, seçimde sandığa yansıyan iradesine, büyük bir saygısızlık ve hukuksuzluktur. Bizim arkadaşlarımızın hiç birinin dosyasında müşteki ve mağdur yoktur. Bir tek olay yoktur. Bu açıdan baktığımız zaman gerçekten Şırnak’a bu kadar husumet beslenmesini tek bir nedeni vardır. AKP buradaki seçimlerde erozyona uğramıştır. Yani oy kaybına değil erozyona uğramıştır."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen