Cum. Nis 26th, 2024

Başbakan Tayyip Erdoğan grup toplantısında ana muhalefete yüklendi.


Yenimahalle’de bir parka ismi verilen Ali Çetinkaya‘dan, 3 Ali’lerden, Yassı Ada’dan, 12 Eylül‘den ve Dersim üzerinden muhalefete yüklenen Başbakan, "Biri Anayasa Mahkemesi’nin biri Danıştay’ın önünde iki bekçi kulubesi kurdular, yürütmenin elini bağladır. Bizim bir bedelli de onlar için çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Karşımızda yüzelli yıl öncesinin İttihat ve Terakki zihniyetini taşıyan bir CHP‘si var. Doğunun İttihat ve Terakkisi olmayı özleyen bir BDP var karşımızda. Bu ülkede CHP sadece ve sadece bir nedenle darağacına çıkmıştır. Yağlı ipliği masum insanların boynuna geçirmek için. Kılıçdaroğlu, bunu bilmiyorsa, Ali Çetinkaya‘nın idam kararlarına baksın. Bilmiyorsa, 3 Aliller divanına baksın. Hiçbirini bilmiyorsa, otomobil farıyla aydınlatılan mahkemede Seyit Rıza’nın nasıl idam edildiğine baksın.

CHP’YE DE BEDELLİ ÇIKARMALI

Dersim faciası CHP eseridir. Bu facia 1939’da bitmiştir. Bağımlı yargının eseri ise yıllarca daha sürmüştür. Ama bugün artık yargı birilerine bağımlı değil, bağımsızdır. Esasen CHP‘nin rahatsızlığı da işte bu yeni süreçtir. Artık yeni militanlarını yargıya yerleştiremeyenlerin feryadıdır. Biri Anayasa Mahkemesi’nin biri Danıştay’ın önünde iki bekçi kulubesi kurdular, yürütmenin elini bağladır. Bizim bir bedelli de onlar için çıkarmamız gerekiyor. Yoksa bunların Anayasa Mahkemesi ve Danıştay önündeki nöbetleri bitmeyecek. İşte katsayı düzenlemesi örneği. Dürüst ol ya. 28 Şubattaki, 27 Mayıs’taki zihniyet neyse bugünde o. Niçin bu imam hatipler sizi bu kadar rahatsız ediyor. İmam hatip okulunda bu çocuklar ne okuyor bu çocuklar. Düz lisede ne okuyorsa onu okuyor, üstüne dini dersler alıyor. Bir yarış, herkes hangi imtihana giriyorsa, onlarda bu imtihana giriyor. Niye. dindar bir nesil gelmesin.

MESLEK LİSELERİNE DÖNECEĞİZ

Eğitimi artık meslek liselerine kaydıracağız. Yurtaşındaki gibi eğitimin yüzde 60’ı yüzde 70’i meslek lisesi olacak. Bakın ben size bir şey söylüyorum. Kapıcının çocuğu Siyasal’a giriyor, Anadolu’nun yoksul ve zeki evlatları iyi eğitim alınca bunları iktidarı sarsılıyor. CHP işte bundan rahatsız oluyor. 27 Mayıs ve 28 Şubat’ı da bu zihniyetle yaptılar.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen