Paz. Nis 28th, 2024

‘Belgelerle dünden bugüne Osmaniye’ sergisi açıldı. Sergide Osmanlı arşivlerinden çıkartılan 53 belge yer alıyor.


Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde ‘Belgelerle dünden bugüne Osmaniye‘ sergisi açıldı.

Cumhuriyet Meydanında 4 gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak sergide Osmanlı arşivlerinden çıkartılan 53 belge yer alıyor.

Sergi açılışında yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren arşiv uzmanı Orhan Özdil Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinde önceki adı Cebelibereket olan Osmaniye hakkında 20 bin belge tespit ettiklerini söyledi.

Özdil, sergi sayesinde 1872-1933 yılları arasında yaşanan sıkıntıların vatandaşlar tarafından bizzat birinci elden müşahade edileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise bu yıl Fransız işgalinden kentin kurtuluşunun 90.yıl etkinliklerine ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Fransa’ya tepkisini bir kez daha dile getiren Kara, kurtuluş etkinliklerini de bu ülkeye tepkilerini dile getirme konusunda önemsediklerini kaydederek, "Fransa bizi 1922’den iyi tanır." dedi.

‘Tarih, tarihi belgelerle ortaya konulur’ diyen Belediye Başkanı Kadir Kara sergide yer alan belgeleri Osmanlı arşivinden çıkartan Orhan Özdil ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ‘Belgelerle dünden bugüne Osmaniye‘ sergisi açıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen