Cts. Nis 27th, 2024

Adana’da, yılın ilk kitap fuarı olan Çukurova Kitap Fuarı kapılarını açıyor.


Edebiyat dünyasına çok sayıda önemli kalem yetiştiren Adana‘da, yılın ilk kitap fuarı olan Çukurova Kitap Fuarı kapılarını açıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Çukurova 5. Kitap Fuarı’nın Adana‘da 10-15 Ocak 2012 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza’nın katkılarıyla kitapseverleri buluşturacak fuara yaklaşık 200 yayınevinin katılacağını anlatan Yamaç, şunları kaydetti:

”Çukurova 5. Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği düzenleyeceğiz. Fuar kapsamında yaklaşık 300 yazar düzenlenecek çeşitli etkinliklerde kitapseverlerle buluşacak. Can Dündar, Zeynep Oral, Nasuh Mahruki, Behçet Çelik, Enver Aysever, Pakize Özcan, Şükrü Erbaş, Nilüfer Kuyaş, Nazlı Eray, Nermin Bezmen’in yanı sıra daha pek çok şair, yazar ve bilim insanının katılacağı fuar 6 gün süreyle açık kalacak.”

OKUR VE YAZAR BULUŞMASI

TÜYAP’ın okur ve yazar buluşmalarına büyük önem verdiğini kaydeden Yamaç, şöyle devam etti:

”TÜYAP olarak yılın ilk kitap fuarında yeni bir etkinlik dizisine başlıyoruz. Okur ve yazar buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilecek söyleşilerde yazarlar yeni çıkan kitaplarını okurlarıyla paylaşacak. Bu kapsamda Çukurova Kitap Fuarı’nda Haydar Ergülen 11 Ocak Çarşamba, Gülten Dayıoğlu 12 Ocak Perşembe, Cüneyt Ülsever, Yekta Kopan ve Ayşe Kulin 14 Ocak Cumartesi günü ”Okur ve Yazar Buluşmaları”na katılacak.”

Yamaç, Çukurova 5. Kitap Fuarı’nın 10-14 Ocak 2012 tarihleri arasında 10.30-20.30 saatleri arazında, kapanış günü olan 15 Ocak 2012’de ise 10.30-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini ve ücretsiz olduğunu kaydetti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen