Paz. Nis 28th, 2024

Askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Hakkari’de Çukurca yolu Oğul köyü yakınlarında arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında daha önce yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

 

 

Hakkari merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Oğul Köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda düzeneği ile patlatıldı.

Patlama esnasında 4 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı öğrenildi. Olaydan sonra karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Yaralı askerler olay yerine gelen ambülanslarla Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırıldı.Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlamanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

Oğul köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamanın ardından yol ulaşıma kapatılırken, bölgede başlatılan operasyonlar neticesinde PKK’lı grup ile sıcak temas sağlandı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye helikopterlerin sevk edilmesinin ardından PKK’lıların kaçtığı noktalar ateş altına alındı. Yaklaşık 3 saat devam eden operasyon ve karayolunda mayın taraması yapılmasının ardından Hakkari-Çukurca karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

Bu arada, gazetecilerin çatışma bölgesine girme talebne, güvenli olmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. Muhabirler, karayolunda bekleyerek yoldan geçen ambulans ve geçişlerini izin verilen bazı araçları görüntüledi.

Öte yandan, patlamanın yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolunun kayalık kısımlarından dumanların yükseldiği görüldü.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”